R5 3400G sistemde FPS bir anda 10'a düşüyor

Hocam BIOS'a girdiğinizde sol taraftan OC tekmesine girin. Sonra resimde de görüldüğü gibi dram settings sekmesinin altında a-XMP yazıyor. Bundan profile-2'yi seçin.

Yaptım ama aynı hala oyuna giriyorum birkaç dakika geçiyor. Ondan sonra bir anda FPS 10 civarlarına düşüyor ardından yükseliyor birkaç saniye sonra tekrardan düşüyor başka bir konuda bir arkadaş birkaç test yaptırmıştı istiyorsan sende bir göz at şunlara.

Dosya Ekleri

• BOŞTAYKEN.png
    BOŞTAYKEN.png
    3,1 MB · Görüntüleme: 26
  • CPU 1.png
    CPU 1.png
    3,3 MB · Görüntüleme: 31
  • CPU.png
    CPU.png
    3,3 MB · Görüntüleme: 33
  • DÜŞÜŞ.png
    DÜŞÜŞ.png
    2,9 MB · Görüntüleme: 49
  • GPU.png
    GPU.png
    3,3 MB · Görüntüleme: 23
  • Normal.png
    Normal.png
    2,9 MB · Görüntüleme: 33
  • OYUNDAYKEN.png
    OYUNDAYKEN.png
    3,2 MB · Görüntüleme: 30
Yaptım ama aynı hala oyuna giriyorum birkaç dakika geçiyor. Ondan sonra bir anda FPS 10 civarlarına düşüyor ardından yükseliyor birkaç saniye sonra tekrardan düşüyor başka bir konuda bir arkadaş birkaç test yaptırmıştı istiyorsan sende bir göz at şunlara.
Hocam oyunlar HDD'ye mi kurulu SSD'ye mi?
SSD'de ise bunun sağlığını bir kontrol edin. Ayrıca marka model
Bir de BIOS'a girip bir resim atabilir misiniz? Öylece menüde.

Hocam oyunlar HDD'ye mi kurulu SSD'ye mi?
SSD'de ise bunun sağlığını bir kontrol edin. Ayrıca marka model.
Bir de BIOS'a girip bir resim atabilir misiniz? Öylece menüde.

Hocam Windows SSD'ye oyunlar HDD'ye kurulu
Hard disk, SSD ve RAM'leri teste soktum fakat herhangi bir sorun çıkmadı
Bu da BIOS.

Silip yükleyin hocam belki düzelir.

Hocam dün format attım oyunları yeniden yükledim fakat düzelmedi.

Dosya Ekleri

• BIOS.jpg
    BIOS.jpg
    197,6 KB · Görüntüleme: 32
Hocam Ramler tamamdır.
Oyunu bir de SSD'ye kurup denemenizi tavsiye ederim yer varsa

Hocam Windows SSD'ye oyunlar HDD'ye kurulu
Hard disk, SSD ve RAM'leri teste soktum fakat herhangi bir sorun çıkmadı
Bu da BIOS.

Hocam dün format attım oyunları yeniden yükledim fakat düzelmedi.
Bazen testlerde çıkmasa da problemli SSD ve HDD'ler oluyor.

Hocam RAM'ler tamamdır.
Oyunu bir de SSD'ye kurup denemenizi tavsiye ederim yer varsa.

Bazen testlerde çıkmasa da problemli SSD ve HDD'ler oluyor.

Hocam 1.30 saate iner oyun büyük ihtimal saatte geç oldu yorduk seni :) ben gece bir yükleyip bakarım sorun olmazsa sana tekrardan dönüş yaparım ama bana göre işlemcide sıkıntı var. Attığım fotoğrafların birinde dikkat ettiysen oyundayken kendini bir anda 0,50 GHz'e düşürmüş.

Hocam 1.30 saate iner oyun büyük ihtimal saatte geç oldu yorduk seni :) ben gece bir yükleyip bakarım sorun olmazsa sana tekrardan dönüş yaparım ama bana göre işlemcide sıkıntı var. Attığım fotoğrafların birinde dikkat ettiysen oyundayken kendini bir anda 0,50 GHz'e düşürmüş.
Ne demek hocam her zaman.
Ben furmark programında bulunan CPU stress kısmından test etmiştim. Bir de siz edin bakalım zorlansın.

Ne demek hocam her zaman.
Ben FurMark programında bulunan CPU stress kısmından test etmiştim. Bir de siz edin bakalım zorlansın.

Oyunu SSD'ye indirip tekrar oynadım genel FPS akıcılık vs. elbette arttı fakat ani düşüşler devam ediyor hocam ilerleyen günlerde tanıdığım birine götüreceğim iç temizliğini yaptırıp bir termal macun yenilerim o da olmadı yanılmıyorsam işlemcinin garantisi devam etmekte en kötü işlemciyi garantiye yollarım da umarım gerek kalmaz yardımın için teşekkür ederim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video işinize yarar.

Güncel halinde ekran bu şekilde değil, ek olarak bu ayarlamada XMP bu şekilde açılmıyor. Enable kutusunda Enable hariç sadece ram frekansları yazıyor herhangi birini seçsende değişmiyor değer.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı