Hocam BIOS'a girdiğinizde sol taraftan OC tekmesine girin. Sonra resimde de görüldüğü gibi dram settings sekmesinin altında a-XMP yazıyor. Bundan profile-2'yi seçin.
Yaptım ama aynı hala oyuna giriyorum birkaç dakika geçiyor. Ondan sonra bir anda FPS 10 civarlarına düşüyor ardından yükseliyor birkaç saniye sonra tekrardan düşüyor başka bir konuda bir arkadaş birkaç test yaptırmıştı istiyorsan sende bir göz at şunlara.
Yaptım ama aynı hala oyuna giriyorum birkaç dakika geçiyor. Ondan sonra bir anda FPS 10 civarlarına düşüyor ardından yükseliyor birkaç saniye sonra tekrardan düşüyor başka bir konuda bir arkadaş birkaç test yaptırmıştı istiyorsan sende bir göz at şunlara.
Hocam oyunlar HDD'ye mi kurulu SSD'ye mi?
SSD'de ise bunun sağlığını bir kontrol edin. Ayrıca marka model
Bir de BIOS'a girip bir resim atabilir misiniz? Öylece menüde.
Hocam oyunlar HDD'ye mi kurulu SSD'ye mi?
SSD'de ise bunun sağlığını bir kontrol edin. Ayrıca marka model.
Bir de BIOS'a girip bir resim atabilir misiniz? Öylece menüde.
Hocam 1.30 saate iner oyun büyük ihtimal saatte geç oldu yorduk seni ben gece bir yükleyip bakarım sorun olmazsa sana tekrardan dönüş yaparım ama bana göre işlemcide sıkıntı var. Attığım fotoğrafların birinde dikkat ettiysen oyundayken kendini bir anda 0,50 GHz'e düşürmüş.
Hocam 1.30 saate iner oyun büyük ihtimal saatte geç oldu yorduk seni ben gece bir yükleyip bakarım sorun olmazsa sana tekrardan dönüş yaparım ama bana göre işlemcide sıkıntı var. Attığım fotoğrafların birinde dikkat ettiysen oyundayken kendini bir anda 0,50 GHz'e düşürmüş.
Oyunu SSD'ye indirip tekrar oynadım genel FPS akıcılık vs. elbette arttı fakat ani düşüşler devam ediyor hocam ilerleyen günlerde tanıdığım birine götüreceğim iç temizliğini yaptırıp bir termal macun yenilerim o da olmadı yanılmıyorsam işlemcinin garantisi devam etmekte en kötü işlemciyi garantiye yollarım da umarım gerek kalmaz yardımın için teşekkür ederim.
Güncel halinde ekran bu şekilde değil, ek olarak bu ayarlamada XMP bu şekilde açılmıyor. Enable kutusunda Enable hariç sadece ram frekansları yazıyor herhangi birini seçsende değişmiyor değer.