R5 3400G sistemde oyunlarda düşük GPU ve CPU kullanımı

Emir Yüksel

Kilopat
Makaleler
2
Yer
Kadıköy
Daha fazla  
Merhaba CPU ve GPU yüzdesi özellikle çatışmaların olduğu anlarda %20-25 civarlarına düşüyor. Her oyunda olmuyor lakin Mafia 2 Definitive Edition'da en son başıma geldi. Normalde sistemin bu oyundan 2-3 tane aynı anda çalıştırması lazım herhalde.
Asıl %99'u görmesi gereken yerde hem GPU hem de CPU'nun kullanımının düşmesi garip değil mi? ThrottleStop ile voltaj vermeli miyim?

Sistem:
Ryzen 5 3400G.
GTX 1660 Super Gaming X
16 GB RAM G.Skill 3200MHz (8x2).
ASUS B450M-A Anakart.
600W Cooler Master MWE 80+ PSU.
Samsung 870 EVO 500 GB SSD.
WD Blue 1 TB HDD.

Hocam Ekran kartı ve CPU her zaman yüzde yüz kullanılmaz. Zaten CPU nun yüzde yüz kullanması aksine zararlı birşeydir. Aynı şey ekran kartı için geçerli değil ama şöyle düşün, Ekran kartı kendini fazla yormasına gerek duymuyor o oyunu açarken. Ayrıca, sistemin o an tam yükte olmayacağı için sıcaklık durumun da az olur. Eğer internetten bakacağın benchmark testlerinde de neredeyse alman gereken bir fps durumu varsa sıkıntı yok.

Hocam Ekran kartı ve CPU her zaman yüzde yüz kullanılmaz. Zaten CPU nun yüzde yüz kullanması aksine zararlı birşeydir. Aynı şey ekran kartı için geçerli değil ama şöyle düşün, Ekran kartı kendini fazla yormasına gerek duymuyor o oyunu açarken. Ayrıca, sistemin o an tam yükte olmayacağı için sıcaklık durumun da az olur. Eğer internetten bakacağın benchmark testlerinde de neredeyse alman gereken bir fps durumu varsa sıkıntı yok.

Hocam normalde %70 kullanırken %20 civarına düşüyor. FPS'te çakılıyor haliyle. 15 FPS gördüm Mafia 2'de yani. Ryzen Master'dan hangi ayarları yapacağım?

Hocam eğer öyleyse hiç Clock ayarları ile uğraşmayın. Daha farklı bir sorun olabilir. MSİ Kombustor ile 5-10 dakikalık bir test yapmanızı ve o esnadaki güç-sıcaklık-fps değerlerine bakmanızı öneririrm. Yani her türlü sorun olabilir. Ekran kartı belki tam güç çekemiyordur. Belki yazılımsal sıkıntı vardır..

Ben kendiminkini çözdüm. Monster bilgisayarım var. Control center uygulaması var kendisinin, onu performans modunda çalıştırınca böyle GPU kullanımında drop oluyord veu %50'lere düşüyordu anlık. Onu eğlence moduna aldım ve ekran kartım %99'da geziyor artık. Sende de öyle bir şey varsa dene bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı