OmurOzan
Hectopat
Daha fazla
Sistemimi kullanırken belirsiz aralıklarla donuyor, internet bağlantısı kesiliyor, mouse hareket etmiyor, arkada müzik veya herhangi bir ses varsa "cızz" yapıp 2-3 saniye sonra duruyor. Yazı yazıyorken oluyorsa en son bastığım harf basılı kalıp yazmaya devam ediyor. Restart atmazsam düzelmiyor.
Bir de mavi ekran hatası alıyorum. Hata bilgileri toplanıyor, %0'da kalıyor. Yaklaşık 30 dakika beklememe rağmen %0 değişmiyor. Mecbur PC açılsın diye kasadan kapatıp açıyorum ve bu yüzden minidump dosyaları yok. İki hatanın birbiri ile bağlantılı olabileceğini düşünüyorum. Can sıkıcı olmaya başladığı için yardım almam gerektiğini düşündüm. Sistem özelliklerini aşağıya yazıyorum.
-R5 3400G.
-B550 A-PRO
-8 GB 3200 MHz RAM.
-700W PSU.
Not: Garip bir şekilde bu olay müzik dinlerken, tarayıcıda dolaşırken, Discord kullanırken, boş masaüstündeyken vb. durumlarda oluyor ama oyun oynarken olmuyor.
Denediğim yöntemler:
1. BIOS pili değiştirdim.
2. RAM frekanslarını kontrol ettim.
3. Windows'u sıfırladım.
4. termal macun değiştirdim.
Gene de değişen bir şey olmadı.
Aşağıya aldığım mavi ekranın SS'ini bırakıyorum.
Bir de mavi ekran hatası alıyorum. Hata bilgileri toplanıyor, %0'da kalıyor. Yaklaşık 30 dakika beklememe rağmen %0 değişmiyor. Mecbur PC açılsın diye kasadan kapatıp açıyorum ve bu yüzden minidump dosyaları yok. İki hatanın birbiri ile bağlantılı olabileceğini düşünüyorum. Can sıkıcı olmaya başladığı için yardım almam gerektiğini düşündüm. Sistem özelliklerini aşağıya yazıyorum.
-R5 3400G.
-B550 A-PRO
-8 GB 3200 MHz RAM.
-700W PSU.
Not: Garip bir şekilde bu olay müzik dinlerken, tarayıcıda dolaşırken, Discord kullanırken, boş masaüstündeyken vb. durumlarda oluyor ama oyun oynarken olmuyor.
Denediğim yöntemler:
1. BIOS pili değiştirdim.
2. RAM frekanslarını kontrol ettim.
3. Windows'u sıfırladım.
4. termal macun değiştirdim.
Gene de değişen bir şey olmadı.
Aşağıya aldığım mavi ekranın SS'ini bırakıyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: