R5 3500 işlemcinin dahili grafik birimi RAM'in 2 GB'ını bloke ediyor

KaanOzzkan

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Synix 4x2 cl16 2666mhz
SSD veya HDD modeli
WD 256GB M2 SSD & 1TB HDD
Ekran kartı
MX230
İşlemci
Ryzen 5 3500U
AMD Ryzen 5 3500'u işlemciye sahip bir laptopum var. Laptopumda harici ekran kartı olarak MX230 var. Normalinde bilgisayarımın 8 GB RAM'i var fakat işlemcimdeki dahili grafik birimi bu RAM'in 2 GB'sini kendine ayırıyor böylece bana 6 GB RAM kalıyor. Ne yaparsam bunu değiştiremedim. Bu konuya değinenlerinkini de okudurm fakat değiştiremedim hiçbir şeyyi. BIOS'tan değiştirenler varmış, biosuma girdiğimde ise çok az değişiklik yapılabilen bir BIOS'la karşı karşıyayım. BIOS'umda RAM frekansı işlemci frekansı gibi değerler de yazmıyor. Sanki üretici hiçbir şeyi ellememem için tün ekstra ayarları kilitlemiş gibi.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2021-12-22 152111.png
    Ekran görüntüsü 2021-12-22 152111.png
    6,1 KB · Görüntüleme: 48
  • Ekran görüntüsü 2021-12-22 152156.png
    Ekran görüntüsü 2021-12-22 152156.png
    16,7 KB · Görüntüleme: 52
Normal. Çünkü bilgisayarı kullanırken ekran kartı boşta iken çalışmaz işlemci GPU'su görüntü verir. Haliyle her zaman çalışır işlemci ekran kartı. Taki ekran kartı devreye girene kadar. Oyunlarda bir yere kadar APU GPU'yu kullanır sonrasında MX ekran karta geçiş yapar.

Söylerseniz benim için iyi olur. Belli başlı programlarda RAM darboğazı çekiyorum. RAM miktarını biraz kısıtladıktan sonra tekrar kullanmayı denemeyi düşünüyorum. Sonuçlara göre RAM alırım diye düşünüyorum. Bu arada cevaplar için teşekkürler:)

Söylerseniz benim için iyi olur. Belli başlı programlarda RAM darboğazı çekiyorum. RAM miktarını biraz kısıtladıktan sonra tekrar kullanmayı denemeyi düşünüyorum. Sonuçlara göre RAM alırım diye düşünüyorum. Bu arada cevaplar için teşekkürler:)

Yani o zaman yapacağın şeyi bilsun altını üstüne getirmek olacak. Orada aradığın ayarı bulursun. Laptop kullanmadığıdan BIOS'un hangi bölümünde bulunur hiçbir fikrim yok ama bulunduğunu az çok söyleyebilirim. İngilizce bilgilerini tazele veya çeviri kullan.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı