R5 3500 RX5500XT sistemde mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

pantheriab

Centipat
Daha fazla  
RAM
Corsair vengeance 8GB 3000 mhz
SSD veya HDD modeli
SSD Toshiba kioxa 240 gb HDD Seagate 1TB 7200 RPM
Ekran kartı
rx5500xt 4 GB
Anakart
B40M Dragon
İşlemci
Ryzen 5 3500
Bilgisayarıma GTA 5'i indirip kurdum, oyuna girdiğimde crash yiyip mavi ekran aldım. Hata devam etmeye başladı durumdan memnun olmayıp format attım. Format attıktan sonra kurulum ekranında mavi ekranı tekrar yedim ve çözümü aramaya başladım fakat bulamadım bir arkadaşım sayesinde Windows'u sitesinden orijinal olarak indirerek flasha attım ve kurdum bilgisayar formatlandı fakat hata hala devam ediyor ve çözümü bulamadım. Daha driver bile indiremedim Edge'e girdiğim an mavi ekran yiyorum yarın temiz kurulum için bilgisayarcıya götüreceğim götürmeden önce sizlerden yardım almak istedim. Bilgisayarı alalı 1 1.5 yıl oluyor özelliklerim; Ryzen 5 3500 8 GB RAM B450M Dragon anakart 240 GB SSD 1TB HDD RX 5500 XT ekran kartı. Yardımlarınızı bekliyorum cidden bir çözüm bulamadım çok çaresiz bir şekilde bekliyorum.

Dosya Ekleri

• 460E0B64-7F2C-4DE8-9DC8-E421759D4AC0.jpeg
    460E0B64-7F2C-4DE8-9DC8-E421759D4AC0.jpeg
    64,2 KB · Görüntüleme: 50
  • 6D4C50D6-1A21-4582-8A82-39F1B0716E68.jpeg
    6D4C50D6-1A21-4582-8A82-39F1B0716E68.jpeg
    101 KB · Görüntüleme: 45
  • 988CD606-0B31-40F9-82BB-5904FC36F6CF.jpeg
    988CD606-0B31-40F9-82BB-5904FC36F6CF.jpeg
    83,8 KB · Görüntüleme: 48
Temiz kurulumluk bir şey yok. Aldığınız mavi ekranın minidump dosyasını atarsanız daha kolay yardımcı olabiliriz.

Son düzenleme:
Nasıl atacağım?

Bilgisayarı açıp tarayıcıya giriyorum maximum 5 dakika kullanabiliyorum hemen mavi ekran veriyor.

Hızlı bir şekilde yapmaya çalışın. Mavi ekran vermeden yetişirseniz güzel olur.

Kusura bakmayın yanlış dosya attığım için uyarı aldım, hemen atıyorum.
Servise göndermelimiyim ince hesaptan aldım.
nasıl çözeceğim?

Son düzenleme:
Öncelikle Dump dosyalarınızı düzgün bir şekilde virüssüz bir servisten paylaşın.
Google Drive ya da MediaFire gibi.

Taşıma yaparsanız erişim engeli verecektir, kopyalama yaparsanız boş bir klasöre sorununuzu çözer.

Belki de yazılımsal bir sorununuz var, hemen peşin hüküm vermeyiniz.

Öncelikle dump dosyalarınızı düzgün bir şekilde virüssüz bir servisten paylaşın.
Google Drive'ya da MediaFire gibi.

Taşıma yaparsanız erişim engeli verecektir, kopyalama yaparsanız boş bir klasöre sorununuzu çözer.

Tekrardan kurulum yapmayı denedim ama şu an masaüstüne bile ulaşamıyorum kurulum ekranında mavi ekran alıyorum, dump dosyasını boş bir klasöre attım ve Technopat sitesinin önerdiği Yandex servisinden paylaşım yaptım.
Öncelikle dump dosyalarınızı düzgün bir şekilde virüssüz bir servisten paylaşın.
Google Drive'ya da MediaFire gibi.

Yazılımsal demişken, Windows'u Microsoft sitesinden orijinal bir şekilde indirdim kurulumu yaptım ve Update kısmına geldim. Update kısmında birden çok güncelleme vardı hepsini yapıp yükledi ama Windows 10 21H2 güncellemesine geldiğinde tekrar mavi ekran verdi güncellemeyi tekrar yapmayı denedim ama tekrardan aynı hatayı aldım.

Diskle alakalı bir şeyden şüpheleniyorum.

NPFS.sys kolay kolay çökmez. Çöktüyse bir şey vardır.

HD Tune Pro ile sistemdeki tüm disklere "Quick Scan" kapalı şekilde "Error Scan" yapın ve sonuçlara ek olarak Health ve SMART verilerinin ekran görüntülerini paylaşın.

Diskle alakalı bir şeyden şüpheleniyorum.

NPFS.sys kolay kolay çökmez. Çöktüyse bir şey vardır.

HD Tune Pro ile sistemdeki tüm disklere "quick scan" kapalı şekilde "error scan" yapın ve sonuçlara ek olarak health ve Smart verilerinin ekran görüntülerini paylaşın.

Bilgisayarı açıyorum kurulum ekranına geliyor ve orada mavi ekran veriyor açabilsem yapacağım açamıyorum.
Bilgisayarı açıyorum kurulum ekranına geliyor ve orada mavi ekran veriyor açabilsem yapacağım açamıyorum.

Hard diski yeni aldım alalı 1 ay olmamıştır SSD bilgisayarı aldığımda içerisinde vardı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı