R5 3500 RX6600 sistem için Kaç VA UPS alınmalı?

Makaleler
1
650W 80+ Bronz güç kaynağım var. Amacım en az 5 DK açık kalması. 5 DK'dan fazlasına da gerek yok. (yetişememe gibi durumlar oluşabileceği için hemen gücü bitmesin.) Bu özelliklere uygun Kaç VA (bilmiyorum tam olarak ne demek olduğunu) UPS alınmalı? Ve önerdiğiniz uygun UPS nedir?

Sistem özelliklerim:
Aquarius 5A-RX6600 × 1
GameGaraj 16GB USB 2.0 Beyaz USB Bellek × 1
AMD Ryzen 5 3500 3.6GHz AM4 × 1
Asus PRIME B450M-K II 4400MHz (OC) AM4 mATX × 1
PowerColor Fighter RX6600 8GB 128Bit GDDR6 × 1
Kingston Fury Beast 16GB( 2x8) 3600MHz DDR4 CL17 × 1
Crucial P2 500GB SSD m.2 2300/940 MB/s NVMe PCIe × 1
GameGaraj Aquarius-Mesh 650W 80+ Bronz RGB Mid. Tower Kasa × 1

Bütçe sıkıntısı yok. Yeter ki kaliteli ve yeterli ürün olsun.
@Yener K. @SideWinder @Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten ben hepsini düşündüm hocam. Makelsan alabilirsiniz.

UPS için mi sordunuz? Viko alabilirsiniz.

UPS için mi sordunuz? Viko alabilirsiniz.

Evet, UPS'ye takacağım hocam.

Hocam Google resimlerde güç anahtarı olduğu gözüküyor demek istediğim hani kablosu olan bir ucunda 3 vb. priz girişi olan diğer ucunda duvardaki prize takılmak için fişi olan kablolu şey.

Bir de kablolu priz alırsam 7 metre uzatmak durumundayım. Uzatmak sakıncalı mı 2 ayrı kablolu priz mi alayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
7 metre sıkıntı olmaz hocam. Dediğim gibi Viko kablo alabilirsiniz.

7 metre sıkıntı olmaz hocam. Dediğim gibi Viko kablo alabilirsiniz.
Hocam PC açıkken oyun oynarken annem şalteri kapattı sonra açtı pc'yi açtığımda sorunsuz açıldı ama SSD yazma işlemi çok uzun sürüyordu ve normalde gelmeyen bir ses geliyor. Memtest86'yle RAM testi için PC'yi yeniden başlattım. (şu an hala test devam ediyor.) Sonra konuyla ilgili araştırma yaparken sizin güç düğmesine basılı tutmanız gerektiği yorumunu gördüm ama yapmadım bozulmuş mudur? Evde topraklama yok.
@SideWinder @Recep Baltaş
Normal prize takılıydı.
@Yener K.

Son düzenleme:
Güç tuşuna basılı tutma işlemi sistem tamamen donarsa yapılabilir. Sonuçta şalter kapama da elektrik kesintisi etkisi yapar. Çalışan sistemde sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Zaten UPS gelince böyle bir sıkıntı olmayacak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı