R5 3500 sistem takılıyor

Shouz

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Düne kadar hiçbir sıkıntı yoktu. Dün akşamdan beri anlık takılmalar falan oluyor oyun açtığımda işlemci kullanımı, ısısı; ekran kartı ısısı, kullanımında bir sorun yok VRAM veya RAM'de de sorun yok neden donuyor olabilir?

• Ryzen 5 3500.
  • RX 560 4 GB VRAM.
  • 8 GB Crucial.

İkisinde de takılıyor mesela oyun açık bir dosya açacağım falan tıklayınca 2-3 saniye bekletiyor dosyanın içindekiler yüklenmiyor.
Bir de oyun takıldığında Alt Tab atıp arka planda gezebiliyorum.

Hocam 8 GB RAM yetersiz kalıyor Görev Yöneticisi'nden bakar mısınız ne kadar RAM kullanıyorsunuz RAM yetişemiyor ise bu tür şeyler olabilir.

5600 MB harcıyor yetersiz olduğunu düşünmüyorum üstelik hep oynadığım oyun yetmiyor olsa daha önce de yapardı böyle takılmalar ve oyuna güncelleme falan da gelmedi arka planda da bir şey açık değil üstelik hafif bir oyuna girsem de takılıyor uzaktaki cisimleri çizmiyor bundan kaynaklı HDD de bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum ben Windows'ta HDD de kuruluymuş şimdi kontrol ettim de HDD de 17 yıllık falan eski bir şey akşam SSD'ye kuracağım Windows'u.

5600 MB harcıyor yetersiz olduğunu düşünmüyorum üstelik hep oynadığım oyun yetmiyor olsa daha önce de yapardı böyle takılmalar ve oyuna güncelleme falan da gelmedi arka planda da bir şey açık değil üstelik hafif bir oyuna girsem de takılıyor uzaktaki cisimleri çizmiyor bundan kaynaklı HDD de bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum ben Windows'ta HDD de kuruluymuş şimdi kontrol ettim de HDD de 17 yıllık falan eski bir şey akşam SSD'ye kuracağım Windows'u.

Sonuç degişmez ise yazın hocam.

SSD'ye geçirdim Windows'u sorun düzeldi. Tahmin ettiğim gibi sorun HDD'de imiş.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı