R5 3500 sistemde FPS düşüşü

Joshua Graham

Hectopat
Yer
Ganton
Daha fazla  
Öncelikle sistemim:
  • R5 3500
  • 2x8 16 GB DDR4 3000MHz CL16 RAM
  • ASUS Prime B450M K-II
  • ASUS Dual EVO RTX2060
  • PSU CV550
  • Kasa Corsair Spec Delta RGB
  • 512 GB SanDisk Ultra 3D

Oyunlarda çok fazla drop yiyordum ve videolardakinden düşük FPS alıyordum. Sistemimi formatladım yazılımsal olabileceğinden. Fakat yine aynı. Örneğin BF 1 oynuyorum Ultra'da 75 FPS civarı alıyorum izlediğim videoda adam 120 FPS ve üzerini alıyor. 75 FPS alsam da aşırı derecede bazen drop giriyor. Sorun neden kaynaklanıyor?
Sıcaklık değerlerim işlemci 75 üstüne çıkmadı hiçbir oyunda.
Ekran kartıda 71 derece maksimum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sağ olun hocam.
Soğutucu stok soğutucu diyebiliriz aynı performans neredeyse. Macun bilmiyorum.
İşlemcim CPB kapalı bu sıcaklıklar. Kule tipi soğutucu alacağım bu yüzden. Macun ve soğutucu önerebilir misiniz? @erengore
Hocam bu termal ped dediğiniz ne işe yarıyor? Alsam sıcaklık düşüşü yaşar mıyım?

Hocam CPB kapalı bu sıcaklıklar çok az performans düşüşü olduğu için CPB kapattım. Normalde oyunlar max 96 derece oluyor bu yüzden düşünüyorum kule tipi soğutucu almayı.

Hocam şimdi bende hangisi olduğunu nerden anlarım ve ne yapmam gerekir çözmem için yardımcı olur musunuz?
Dönmeyi unutmuşum.

Dostum dediğim gibi ben de tam bir fikir sahibi değilim. Termal pedler hakkında.

Bu değilse sorun CPU Güç alamıyordur. Turboya geçmesi için yüksek bir güç gerekiyor. Genelde 45 60W olur ama bazı CPU'lar 120W, Bazıları 250 bile istiyor. Sanırım son nesil işlemcilerde böyle idi.

Yani İntel olsa sorunu sana hızlıca söylerim ama AMD'de yardımcı olamıyorum insanlara. İntelde istediğini sor hallederiz ama AMD...

Dönmeyi unutmuşum.

Dostum dediğim gibi ben de tam bir fikir sahibi değilim. Termal pedler hakkında.

Bu değilse sorun CPU Güç alamıyordur. Turboya geçmesi için yüksek bir güç gerekiyor. Genelde 45 60W olur ama bazı CPU'lar 120W, Bazıları 250 bile istiyor. Sanırım son nesil işlemcilerde böyle idi.

Yani İntel olsa sorunu sana hızlıca söylerim ama AMD'de yardımcı olamıyorum insanlara. İntelde istediğini sor hallederiz ama AMD...
Aklım olsa zaten azcık stok bekleyip İntel alıcaktım. Keşke 2 hafta daha bekleseydim.
Attığın değerlerde herhangi bir darboğaz görünmüyor, ancak darboğaz tespiti yapmak için tek bir oyun yeterli değil. Sistemde kurulu başka oyunlar varsa onların da değerlerini atmanı öneririm.
Sanırım BF' de tek sorun. Apex Legends'i vermesi gereken FPS'yi veriyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı