Çözüldü R5 3500X 1660 Super ''IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL'' hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Swingy

Megapat
Daha fazla  
RAM
2X8 XPG 8GB Gammix D30 3000MHz CL16 DDR4 Single Kit
SSD veya HDD modeli
SAMSUNG 980 500GB NVME M2 PCI EXPRESS 3.0
Ekran kartı
GIGABYTE GTX 1660 SUPER OC
Anakart
GIGABYTE GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB GDDR6 192
İşlemci
AMD RYZEN 5 3500X MPK 3.6GHz 35MB 6 Core AM4 7nm
Merhabalar. Yakın zamanda 2 mavi ekran hatası aldım. Sistemime yaklaşık bir ay önce temiz kurulum yaptım. Daha önceleri mavi ekran çok sık alıyordum. Sebebinin güç tasarrufu modunda kullanmam olduğunu anlamıştım o zamanlar. Ancak şuan Amd Ryzen High Performance modunda. 2 minidump dosyasını paylaşıyorum. İlgilenen olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler

Çözüm
"Easy Anti-Cheat" silin.
"Discord" silin.

BIOS güncel değil. Güncelleyin.
CMD üzerinde sfc /scannow komutu yapın.
Driver'larınızı güncelleyin.

"Easy Anti-Cheat" silin.
"Discord" silin.

BIOS güncel değil. Güncelleyin.
CMD üzerinde sfc /scannow komutu yapın.
Driver'larınızı güncelleyin.

Çözüm
Easy Anti-Cheat silme imkanım yok. Çünkü oynadığım bazı oyunlar kendisi kullanıyor. Discord da silemem çünkü her zaman kullanıyorum. BIOS'umu güncelleyeceğim ancak F64a bildiğim kadarıyla beta versiyon ve hep diyorlar ki bu versiyonları kullanmayın. O yüzden F63e güncelleyeceğim.

SFC /scannow sonucu:

Easy Anti-Cheat silme imkanım yok. Çünkü oynadığım bazı oyunlar kendisi kullanıyor. Discord da silemem çünkü her zaman kullanıyorum. BIOS'umu güncelleyeceğim ancak F64a bildiğim kadarıyla beta versiyon ve hep diyorlar ki bu versiyonları kullanmayın. O yüzden F63e güncelleyeceğim.

SFC /scannow sonucu:

Tamamdır. BIOS sürümünüzün beta sürümlerini kesinlikle indirmeyin bazı hatalar çıkabiliyor. O yüzden doğru yapmışsınız. Easy Anti-Cheat ve Discord çökmeye sebep olan ana uygulamalar olduğu için silmenizi istedim. Tekrar mavi ekran alabilirsiniz ama siz bilirsiniz. Silmeler dışında dediklerimi yapın. Driver'ları da unutmayın. Yardımcı olduysam çözüm olarak işaretlerseniz sevinirim. İyi akşamlar. :)

Çipset driverını buradan güncelleyin.
Discord kamera açtıktan sonra mı mavi ekran hatası aldınız?
Eğer öyleyse kamera ve USB driverlarınızı da güncellemenizi tavsiye ederim.

Easy Anti-Cheat ve Discord çökmeye sebep olan ana uygulamalar olduğu yukarıdaki arkadaş söylemiş zaten eğer sizin için kaçınılmazsa kullanmak bu işlemlerden sonra da mavi ekran almaya devam edebilirsiniz bilginiz olsun.

Çipset driverını buradan güncelleyin.
Discord kamera açtıktan sonra mı mavi ekran hatası aldınız?
Eğer öyleyse kamera ve USB driverlarınızı da güncellemenizi tavsiye ederim.

Easy Anti-Cheat ve Discord çökmeye sebep olan ana uygulamalar olduğu yukarıdaki arkadaş söylemiş zaten eğer sizin için kaçınılmazsa kullanmak bu işlemlerden sonra da mavi ekran almaya devam edebilirsiniz bilginiz olsun.

Bir şey sorabilir miyim? En üstte minidump dosyasını analiz ettiğim bölüm de bir yanlışlık veya eksiklik var mı?

Bir şey sorabilir miyim? En üstte minidump dosyasını analiz ettiğim bölüm de bir yanlışlık veya eksiklik var mı?

Hayır yok sadece çipset driverı bazen anakart driverlarında güncel olmayabiliyor. Bir de Discord'da bazen kamera vs açınca problem verebiliyor.

Rica ederim estağfurullah bir şey yapmadım, size de iyi geceler.

Bende böyle mavi ekran hata analizleri konularına mesaj yazıyorum da arada analizlerim yanlış mı diye şüpheye düşmüyorum değil. Zaten dün de Recep hocadan azar işitmiştim. :D aygıt yönetici ile driver güncelleme özelliği kaldırılmış bir de ben görsel vererek paylaşıyordum analizleri. "artık o özellik yok, bundan sonra da görsel vererek paylaşım yapmayın." dedi. O gün bugündür kızgınım Recep hocaya (!) :D Neyse iyi geceler tekrardan. :)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı