R5 3500X 3 GHz çalışıyor

mertsinmaz

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU : Ryzen 5 5600
GPU : RTX 2060S
MEM: 32 GB 3600MHZ
STO: 2 TB M2 SSD + 500 GB SSD
PSU : 650W80+
DSP: 144HZ
Arkadaşlar aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi işlemcim maksimum 3025 MHz hızlara ulaşıyor, sadece yeniden başlattığımda ilk 1 dk 4.1 GHz hızlara Boost yapıp tekrardan 3 GHz hıza düşüyor. Sorun nedir?

3ghz.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi işlemcim maksimum 3025 MHz hızlara ulaşıyor, sadece yeniden başlattığımda ilk 1 dk 4.1 GHz hızlara Boost yapıp tekrardan 3 GHz hıza düşüyor. Sorun nedir?

Eki Görüntüle 1458999

Herhangi bir işlemciye yük bindiren oyuna girdiğinizde de bu değeri mi alıyorsunuz.

Herhangi bir işlemciye yük bindiren oyuna girdiğinizde de bu değeri mi alıyorsunuz.

Evet şu an güç planından dengeli moddan performans moduna aldım 4.1'e çıktı sonra tekrardan dengeli moda aldım yine 4.1'e çıktı bu sefer de işlemci sıcaklığım 78-79 derece tam yükte. Snowman X4 çift fanlı kule soğutucu kullanıyorum.

Ekran Alıntısı.PNG

Evet şu an güç planından dengeli moddan performans moduna aldım 4.1'e çıktı sonra tekrardan dengeli moda aldım yine 4.1'e çıktı bu sefer de işlemci sıcaklığım 78-79 derece tam yükte. Snowman X4 çift fanlı kule soğutucu kullanıyorum.

Eki Görüntüle 1459029

Bu değerler gayet normal 3GHz çalışmasının sebebi boşta güç çekmediğinden işlemci de güç harcamaz yük bindiğinde fazla güç çektiği için maximum frekansda çalışır. Korkulacak bir şey yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı