R5 3500X B450M S2H fazla Watt tüketiyor

Katılım
6 Mayıs 2018
Mesajlar
52
Çözümler
1
BIOS'tan Core Performance Boost açıkken voltajlar çok absürt oluyor. Bir 1.100v oluyor, bir 1.450v oluyor. İşlemci çok fazla ısınıyor (90 dereceyi gördüğü oldu). Core Performance Boost kapalı iken işlemci neredeyse hiç ısınmıyor, maksimum 60-65 taş çatlasın 70 oluyor. Ayrıca işlemciye gerektiğinden fazla elektrik gitmiyor.

Ama Core Performance Boost kapalı iken ve BIOS'tan kendim ayarlama yaptığımda işlemci çok fazla ısınıyor. Kendim 4.00 GHz ve 1.250-1.3v ayarlıyorum. Daha önceden böyle yaptığımda hiçbir sıkıntı olmadan cayır cayır çalışıyordu. Şu anda bu ayarları yaptığımda absürt bir ısınma ve işlemciye fazla güç gitme söz konusu.
CS:GO oyununu sadece açıp ana menüde bekledim. Afterburner'dan baktığımda değerler şu şekildeydi:

Screenshot_1.png


Screenshot_2.png


Maksimum değerlere baktığınızda göreceksiniz ki aşırı tehlikeli değerler bunlar. Sizce benim işlemcim mi yoksa anakartım mı arızalı?

BIOS Sürümü: F50 (F60 kullanıyordum, sorunun düzelmesi umuduyla bu sürüme geçtim ama aynı sorun devam etmekte.)
 
Normal derken? Hadi voltaj değerlerini bilmiyorsunuz diyelim, sıcaklığı da mı görmüyorsunuz? Sadece ana menüde durduğum oyunda 88 derece sizin için normal mi? Ana menüyü bırakın oyunu normal oynarken bile olması gerekenden çok çok fazla bir değer.
 

Geri
Yukarı