R5 3500X boşta 81 derece

sametlol21

Hectopat
Merhaba. Ben İtopya'dan Donanım Arşivi 2 sistemini aldım AMD 3500X işlemcili, B450M-K anakartlı fakat PC'yi açtığımda işlemci sıcaklığı boşta 81 dereceyi gördü. Şu an 50-70 arası gidip geliyor boşta. Ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz PC'yi daha yeni açtım?

Açılışta yüksek olması normal sonuçta açmak için bolca işlem yapıyor fakat 50-70 arası biraz sıkıntılı. Elinizde bir yıldız uçlu tornavida varsa fan tam oturmuş mu diye bir kontrol edebilir misiniz? Kasa modeli nedir? Sistem linkini atarsanız daha iyi olur. Geçici bir çözüm olarak BIOS'tan CPB (Core Performance Boost) seçeneğini kapatabilirsiniz.

Öncelikle sakin ol. Driver kurulumlarını, BIOS ayarlarını, kısacası kurulumları hallet, testlerini benchmarklarını yap. Bunları internetten yeni bilgisayar aldıktan sonra ne yapmalıyım başlığı altında küçük bir araştırmandan sonra bulabilirsin. Bu işlemlerden sonra belki bir sorunun olmadığını bile farkedebilirsin.

Taşıma esnasında fanda bir oynama oluşmuş olabilir, arkadaşında dediği gibi bir tornavida ile kontrol sağla veya elinle fazla zorlamadan sağ sol yapmayı dene eğer hareket ediyorsa vidasını sıkman gerekebilir.

Merhaba. Ben İtopya'dan Donanım Arşivi 2 sistemini aldım AMD 3500X işlemcili, B450M-K anakartlı fakat PC'yi açtığımda işlemci sıcaklığı boşta 81 dereceyi gördü. Şu an 50-70 arası gidip geliyor boşta. Ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz PC'yi daha yeni açtım?
Bak üstteki öneriyi dikkate alıp önce driverlarını güncelle. Daha sonra, elinde termal macun var ise işlemci fanını söküp güzelce kalan macunları sil tekrar yerine tak ama fanın tam bastırdığına emin ol. O soğutucuyu sökmek basit halledersin ama işlemci ve soğutucu arasında temassızlık var ve oturmuyorsa gönder itopyaya geri.

Merhaba öncelikle yorumlarınız için teşekkürler. ürün linki: DA-SISTEM2/AMD Ryzen 5 3500X/ASUS TUF 3 RX 5600 XT OC EVO 6GB/16GB DDR4/480GB SSD/Gaming Bilgisayar | ITOPYA kasası içinde yazıyor size zahmet bakar mısınız. bütün driverları yükledim valorant oyununa girdim en yüksek 82 ye çıktı. biraz daha test edip deneyeceğim olmaz ise fana bakacam yarın. elimde termal macun bulunmadığı için bilgisayarcıya götürmeyi düşünüyorum. cpb ayarını kapatır isem çok performans farkı olur mu ? ve nerden yapacağım ?

Merhaba öncelikle yorumlarınız için teşekkürler. Ürün linki: DA-SISTEM2/AMD Ryzen 5 3500X/ASUS TUF 3 RX 5600 XT OC EVO 6GB/16GB DDR4/480GB SSD/Gaming Bilgisayar | ITOPYA kasası içinde yazıyor size zahmet bakar mısınız? Bütün Driver'ları yükledim Valorant oyununa girdim en yüksek 82'ye çıktı. Biraz daha test edip deneyeceğim olmaz ise fana bakacağım yarın. Elimde termal macun bulunmadığı için bilgisayarcıya götürmeyi düşünüyorum. CPB ayarını kapatır isem çok performans farkı olur mu? Ve nereden yapacağım?

Sen bilgisayarcıya götürmeden kendine Cooler Master MasterGel Pro al. Onu sürsün güzel macundur. Ben çok güvenmiyorum mahalle arası işletmelere, kötü tecrübe diyelim ama o bilgisayarın Valorant gibi bir oyunda 82 derece görmesi normal değil. Benim i5-4590 69 72 arası çalışıyordu Metro Exodus oynarken. İhmal etme, hatta bu gün oyun oynama.

İşlemci sıcaklığı en çok 82. valorantta 77 dereceye çıktı en fazla. 82 den yukarıya çıkmadı biraz oyun oynayıp bakacağım artacak mı diye 85 i geçer ise direkt kapatacağım. yarın fanları kontrol edip itopya ile iletişime geçeceğim. bir bakalım ne diyorlar. olmaz ise termal macun sürdüreyim tekrardan

İşlemci sıcaklığı en çok 82. Valorant'ta 77 dereceye çıktı en fazla. 82'den yukarıya çıkmadı biraz oyun oynayıp bakacağım artacak mı diye 85'i geçer ise direkt kapatacağım. Yarın fanları kontrol edip İtopya ile iletişime geçeceğim. Bir bakalım ne diyorlar. Olmaz ise termal macun sürdüreyim tekrardan.

Eksik veya yanlış bilgi vermek istemem ama benim bildiğim yükte 90 dereceyi geçerse riskli olabilir. Boşta yani CPU %10'dan az kullanimda 81 derece ise evet bir durum var. Ancak örneğin FHD GTA V CPU 88 GPU 67 derecede benim laptop.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı