R5 3500X GTX 1660 Super sistem Windows 10 kurulum aşamasına geçmiyor

Muhammetbey6484

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
16gb
SSD veya HDD modeli
SPC SSD 120gb
Ekran kartı
GTX 1660S
Anakart
B450M-A PRO MAX
İşlemci
R5 3500X
İyi geceler Windows 11 kullanıyordum ama 10 kullanacağım. USB belleği boot ediyorum ama görüntü takılıp kalıyor. Siyah ekran ama sağ alt köşede logo gibi bir şey oluyor ve asla geçemiyorum kurulum aşamasına. Ne yapabiilirim?

Denediğim yöntemler;
  • CSM modu değiştirmek.
  • Seccure boot kapatıp açmak veya tam tersi.

ISO dosyası bozuk inmiş ya da USB'ye yazılırken hata oluşmuş gibi duruyor. O ekranda takılması normal değil.

Microsoft'un kendi sitesinden güncel Windows 10 ISO'sunu indirip Rufus ile GPT - UEFI seçerek yeniden yazdır. BIOS'tan da CSM'i kapatıp (UEFI mode) denersen sorunsuz geçersin bence. Bir ihtimal USB portunu değiştirip format sırasında takılı tüm USB'leri çıkartmak da işe yarayabilir. Klavye mouse vs.

ISO dosyası bozuk inmiş ya da USB'ye yazılırken hata oluşmuş gibi duruyor. O ekranda takılması normal değil.

Microsoft'un kendi sitesinden güncel Windows 10 ISO'sunu indirip Rufus ile GPT - UEFI seçerek yeniden yazdır. BIOS'tan da CSM'i kapatıp (UEFI mode) denersen sorunsuz geçersin bence. Bir ihtimal USB portunu değiştirip format sırasında takılı tüm USB'leri çıkartmak da işe yarayabilir. Klavye mouse vs.

Bozuk olduğunu zannetmiyorum ama 3. kez kuruşum bu Media Creation Tool ile kuruyorum.
Diğer USB portlarını da denedim ama nafile.

Öyle yaptım zaten farklı USB bellek ile de denedim ayrı ayrı kurulum yaptım sıfırdan yok aynı hata BIOS ayarlarını sıfırlamayı düşünüyorum ama tek tek ayarlamakla uğraşmak istemiyorum ya.

Farklı USB port, flash bellek, yazılım programıyla deneyip aynı hatayı alıyorsan geriye çok bir şey kalmıyor ya ISO sıkıntılı ya da donanımsal bir şey. Bence ISO'yu değiştirmeyi de dene hocam.

Farklı USB port, flash bellek, yazılım programıyla deneyip aynı hatayı alıyorsan geriye çok bir şey kalmıyor ya ISO sıkıntılı ya da donanımsal bir şey. Bence ISO'yu değiştirmeyi de dene hocam.

Tekrar indirdim tekrar kuruyorum bakalım USB belleğe sırf Wi-Fi driver için 3 saattir buna uğraşıyorum ya :D

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı