R5 3500X için 95 derece nasıldır?

Aynı işlemciyi kullanıyorum.Biostan ayar çektim ve undervolt yaptım.boşta 38'e kadar iniyor,yükte en deli işlemlerde 61 derece üstünü çok ender gördüm şuana kadar. Amd wraith max'ın ışıksız versiyonu olan cpu soğutucu ile aldım bu değerleri onu da belirteyim
Overclock 4.1 ghz'li hali bu arada bu değerler

Aynı işlemciyi kullanıyorum.Biostan ayar çektim ve undervolt yaptım.boşta 38'e kadar iniyor,yükte en deli işlemlerde 61 derece üstünü çok ender gördüm şuana kadar. Amd wraith max'ın ışıksız versiyonu olan cpu soğutucu ile aldım bu değerleri onu da belirteyim
Overclock 4.1 ghz'li hali bu arada bu değerler
Voltajı kaça düşürdünüz?

Voltajı kaça düşürdünüz?
CPU CORE: 1.375
CPU SOC: 1.000
Tabi başka aç kapa seçenekler var , onlardan bazıları da kapalı olacak açık olacak vesaire deneye deneye. Ama senin 95 derece sadece ayar kaynaklı olamaz.Kasanın havalandırması yetersiz ya da fanlar ters takılmış ve sirkülasyon olmuyor olabilir.Termal macunu da yenile.CPU fanın küçük stok fan ise onu değiştir minimum 4'lü ya da 6'lı bakır boruları olan büyük fanlı bir cpu soğutucu tak farkı göreceksin. işlemciyi de 4.1ghz overclock yapabilirsin bütün bunlardan sonra, 70 dereceyi aşmaz sanırım

CPU CORE: 1.375
CPU SOC: 1.000
Tabi başka aç kapa seçenekler var , onlardan bazıları da kapalı olacak açık olacak vesaire deneye deneye. Ama senin 95 derece sadece ayar kaynaklı olamaz.Kasanın havalandırması yetersiz ya da fanlar ters takılmış ve sirkülasyon olmuyor olabilir.Termal macunu da yenile.CPU fanın küçük stok fan ise onu değiştir minimum 4'lü ya da 6'lı bakır boruları olan büyük fanlı bir cpu soğutucu tak farkı göreceksin. işlemciyi de 4.1ghz overclock yapabilirsin bütün bunlardan sonra, 70 dereceyi aşmaz sanırım
AMD Master uygulamasından ghzyi 4.2ye çıkarıp voltajı 1.15e düşürdüm ve kasanın içini temizledim yük altında 72 derecelere kadar düştü. Pazartesi günü termal macununu da yenileyeceğim daha da düşer sanırım.

BIOS'tan CPB kapatabilirsin. Bende R5 2600X var, CPB açıkken boşta 65 derece görüyordum. Oyunlarda 80 dereceye kadar ulaşıyordu. CPB kapattım, 2-3 FPS kaybım oldu fakat artık boşta 45, yükte 60 civarı alıyorum. Onun dışında termal macunu yenileyip, hiç anlamadığım voltaj düşürme işine bakabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı