R5 3500X RX570 sistem performansımı nasıl arttırabilirim?

Ipares

Hectopat
Makaleler
7
Yer
Izmir
Evet. Sistemde ASUS B450M Dragon anakart, ASUS ROG STRIX RX 570 8 GB OC versiyon ekran kartı, (şimdilik) G.Skill Ripjaws 3200MHz 8 GB CL16 RAM, Ryzen 5 3500X MPK 7nm işlemci + stok fan ve Spec Delta RGB var. Bu sistem üzerinde yazılımsal olarak, bakın daha önce donanımsal olarak yükseltme için konu açtım ve notlarımı aldım. Yazılımsal olarak ne tür güçlendirmeler yapabilirim?

BIOS ve sürücüler güncelse yapacak bir şey yok.

BİOS,driver güncellemelerini sorunsuz yapın.
Kapsamlı virüs taraması yapın.
Gereksiz,kullanılmayan dosyaları temizleyin.
CCleaner ve benzeri uygulamaları kullanın.
OC yapabiliyorsanız OC yapın.
Aklıma bunlar geldi.

Ekran kartı için ASUS GPU Tweak 2 Ti yükleyin OC yapar otomatik olarak kullanıyom işe yarar.

Onu bir kenara not aldım. Deneyeceğim teşekkürler. Ama birçok kişi MSI Afterburner'ın daha iyi olduğunu söylüyor. Şimdi ASUS yazılımsal olarak otomatik ayar yaptığı için belli standartları var ve bunlar belli. Standartların üstünde bir performans nasıl elde edilir?

Onu bir kenara not aldım. Deneyeceğim teşekkürler. Ama birçok kişi MSI Afterburner'ın daha iyi olduğunu söylüyor. Şimdi ASUS yazılımsal olarak otomatik ayar yaptığı için belli standartları var ve bunlar belli. Standartların üstünde bir performans nasıl elde edilir?

ASUS'un olduğu için direk kartın için hazır profiller.

O.

BIOS, driver güncellemelerini sorunsuz yapın.
Kapsamlı virüs taraması yapın.
Gereksiz, kullanılmayan dosyaları temizleyin.
CCleaner ve benzeri uygulamaları kullanın.
OC yapabiliyorsanız OC yapın.
Aklıma bunlar geldi.

Onları yaptım zaten. Defender üzerinden de herhangi bir sorun var mı diye kontrol ettim. Sistem zaten yeni olduğu için CrystalDiskMark, Speedtest ve FurMark gibi programlar dışında bir şey yüklü değil.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı