R5 3500X ve GTX 1660 Ti sistem restart atıyor

DeleteRai

Femtopat
İtopya bilgisayardan hazır olarak topladığım sistemim ilk 10-15 gün sorunsuz bir şekilde çalışıyordu. Fakat sonrasında kendi kendine veya yükteyken reset atmaya başladı. Sistemi İtopya'ya gönderdiğimde bir sorun ile karşılaşmadıklarını söylediler. Sistem geri bana geldiğinde sorun aynen devam ediyor. Şu an sistemimde hala reset atma sorunu devam etmekte. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Not: Gönderdiğimde anakartımı yetkili servisine yolladılar fakat bir arıza bulamayıp sadece BIOS güncellemesi yapıp tekrar yollamışlardı.

Sistem özellikleri.

2 X G.Skill 8 GB Ripjaws V siyah 3200MHz CL16 DDR4 Single kit RAM.
1 X Toshiba OCZ 480GB TR200 SATA 3.0 2.5" SSD (555MB okuma / 540 MB yazma)
1 X Gigabyte B450M S2H 3200MHz(OC) DDR4 soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA mATX anakart.
1 X Gigabyte Aorus GeForce GTX 1660 Ti 6 GB GDDR6 192 Bit ekran kartı.
1 X AMD Ryzen 5 3500X 3.6GHz 35MB önbellek 6 çekirdek AM4 7nm işlemci MPK.
1 X Thermaltake commander G33 ARGB tempered glass 750W 80+ USB 3.0 mid Tower kasa.

Hocam bu tip sorunlar genelde PSU kaynaklı olur. Mümkünse farklı bir PSU ile deneyin.

Bir de farklı bir prize takmayı dene (uzatma kablosu vb.). Bir ihtimal prizde kaçak olabilir emin değilim. Bunun dışında İtopya ve arızalı PSU yaygın bir olay, kendin "bu PSU bozuk" diye emin olup üzerine bastırmadığın sürece onlar dalga geçer gibi "sıkıntı yok" diye geri postalamaya devam edecekler. Technopat bile İtopya hazır sistem ve satış sonrası sıkıntı, arıza konularıyla dolu.

Bilgisayarımde UPS Kullanıyorum yani sabit bir enerjiyi her zaman alıyor. XMP Modu kapalı. PSU olarak da arkadaşımın PSU su ile denedim fakat sorun aynen devam ediyor.
Hocam kendi ekran kartını arkadaşının sistemine kendi ekran kartını onun sistemine takıp deneme imkanın var mıdır? Anakartta sorun varsa ortaya çıkacağını düşünüyorum.

Hocam kendi ekran kartını arkadaşının sistemine kendi ekran kartını onun sistemine takıp deneme imkanın var mıdır? Anakartta sorun varsa ortaya çıkacağını düşünüyorum.

Anakartta sorun olmadığı önceki yolladığımda söylenmişti aslında. Arena bilgisayar sadece BIOS Güncellemesi yapıp sorun olmadığını raporlamıştı anakart için.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı