Sorunum başlıkta da belirttiğim gibi, rastgele durumlarda (masaüstündeyken veya oyundayken) ekran kademeli olarak ya da bir anda donuyor. Fakat fare imlecini hareket ettirebiliyorum ve sistem arkada çalışmaya devam ediyor. Ama reset atmadan eski haline gelmiyor.
Bu sorun yaklaşık 1 aydır devam ediyor ve yaptığım bütün testlerde hiçbir sorun bulamıyorum. Yaptığım testlerin de bir kısmını aşağıya bırakıyorum.
3DMark -> Sistemime göre puanım ortalama seviyede gözüküyor.
AIDA64 -> Tek tek ve hepsi birden stres testleri uyguladım fakat sistem stabil kalıyor.
HD Tune Pro -> Health sekmesinde bir sıkıntı bulunmuyor. Error Scan'de de hiç hata çıkmadı.
Memtest86 -> Uzun süreli testten sonra RAM'de de hiçbir hata çıkmadı.
İlk aldığım zaman Aorus Engine üzerinden Auto Scan yaparak otomatik bir aşırtma yapmıştım. Daha sonra varsayılan değerlere döndürmüştüm.
Siz söyleyince aklıma geldi şu an. Kartı yeni taktığım zaman (2 ay önce) varsayılan değerlerde 3DMark ve oyun testleri yapmıştım. Fakat 1530Mhz değerlerinde çalışıyordu ve performansı düşüktü. Daha sonra yukarıda belirttiğim aşırtma işlemini yapmıştım.
3DMark testlerini buldum. İlk taktığımda ve otomatik aşırtma ile iki testin karşılaştırması. İşlemci ismi nedense yanlış çıkmış.
Normalde hız aşırtmayı 1 ay önce iptal etmiştim fakat Aorus Engine denen lanet yazılım etmemiş gibi duruyordu. Yazılımı komple kaldırdım fakat bu sefer de 1830Mhz de çalışması gereken ekran kartı 1200Mhz de çalışıyor.