R5 3500X ve GTX 1660S sistem GTA 5'de darboğaz mı yapıyor?

areda1

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhabalar, GTA 5'de normalde en üst ayarlarda çok rahat yüksek FPS'lerde oynayabiliyordum. Bugün girdiğimde ise 15-20 FPS vermeye başladı, neden olabilir bir anda bu kadar %100 düşmesi?

Ryzen 5 3500X işlemci.
GeForce GTX 1660 Super.
8+8 GB toplam 16 GB RAM var şu an orta ayarlarda 30-40 FPS veriyor. Neden böyle oldu acaba?

Anlamadım bence hocam %100'ünü kullanıyor ve oyunu açınca bilgisayar bildiğiniz kasıyor anlamadım ben.

3q5afc.png

Düzeltme: GeForce Experience'dan optimize ederek giriyorum ama ölü bir oyun yani, anlamadım hiçbir şey.

Oyun ayarlarında v-sync on ise onu off yapın ayrıca windows arama yerine oyun modu ayarları yazıp girin açık ise kapatın bunları deneyin bakalım.

Not: Gpu kullanımının %100 olması iyi bir şey tam verimlilik alıyorsun demektir, Cpu'da ise çok kullanım iyi bir şey değil.
Oyun ayarlarında v-sync on ise onu off yapın ayrıca windows arama yerine oyun modu ayarları yazıp girin açık ise kapatın bunları deneyin bakalım.

Not: Gpu kullanımının %100 olması iyi bir şey tam verimlilik alıyorsun demektir, Cpu'da ise çok kullanım iyi bir şey değil.
Ayrıca msaa ayarını da kontrol eder misiniz? Açıksa onu da kapatın veya 2x yapın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı