R5 3500X voltajı değişiyor

Aly Joseph

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, MSI B450M-A PRO Max anakart ve R5 3500X işlemci kullanıyorum. Voltaj sürekli salise arayla değişiyor, 36.5V, 42.2V, 32.6V gibi, buna bağlı olarak kullanım yüzdesi değişiyor ve aynı orantıda FPS’imde saliseler eşliğinde inişler ve çıkışlar oluyor. Bu olay anakartımdan mı kaynaklanıyor, işlemcimden mi? Çözemedim. CBP kapatıp voltaj girdim çünkü sıcaklığım artıyordu. Ben voltaj girdiğim halde neden böyle oynamalar oluyor anlamış değilim. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Güç kullanımın FPS'in düştüğü için de düşmüş olabilir, işlemci kullanımın düştüğü için de. Aslında ikisi aynı kapıya çıkar ama aynı anlama gelmiyor. Oynadığın oyuna göre değişebilen bir durum. Biraz daha detaylı bilgi verirsen daha iyi olur. Mesela her oyunda var mı?

Evet her oyun da var. Ekran kartımın değerleri stabil lakin aynı şeyi işlemci değerlerim için söyleyemeyeceğim.

İşlemcinin değişken olup FPS'in düşmesiyle birlikte ekran kartı değerleriniz sabit kalamaz. Kullandığınız RAM tek slot mu çift slot mu?
Yalnız tam olarak olamaz dediğiniz şey oluyor :/ Ekran kartımın kullanımından, MHz'sine, sıcaklığına kadar her şey olması gerektiğin gibi. Çift slot kullanıyorum RAM'lerimi

Sadece FPS mi değişiyor yoksa FPS ciddi şekilde düşüyor mu? Eğer sadece FPS değişiyor ve takılma gibi sorun yaratmıyorsa durum normal. Anlık olarak işlenen kareye bağlı olarak işlemcinin göndereceği komut sayısı değişkenlik gösterir. Her kare birbirinden farklı olacağı için kare hızı da sürekli değişecektir.

FPS'de çok ciddi düşüşler yaşamıyorum, NBA 2K oynarken Ultra ayarlarda 140, 138, 120, 90, 100 böyle seyredebiliyor bu biraz bana garip geldi bu aralıkları hızlı yapıyor.

CPB nedeniyle değişiyor. CPB frekansı sürekli değiştiği için voltaj da değişiyor. Bir problem yok.

CPB'yi kapatırsam 3.6'da sabit kalıyor bunu arttırmanın bir yolunu biliyor musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…