R5 3500X voltajı değişiyor

Aly Joseph

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, MSI B450M-A PRO Max anakart ve R5 3500X işlemci kullanıyorum. Voltaj sürekli salise arayla değişiyor, 36.5V, 42.2V, 32.6V gibi, buna bağlı olarak kullanım yüzdesi değişiyor ve aynı orantıda FPS’imde saliseler eşliğinde inişler ve çıkışlar oluyor. Bu olay anakartımdan mı kaynaklanıyor, işlemcimden mi? Çözemedim. CBP kapatıp voltaj girdim çünkü sıcaklığım artıyordu. Ben voltaj girdiğim halde neden böyle oynamalar oluyor anlamış değilim. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

FPS'de çok ciddi düşüşler yaşamıyorum, NBA 2K oynarken Ultra ayarlarda 140, 138, 120, 90, 100 böyle seyredebiliyor bu biraz bana garip geldi bu aralıkları hızlı yapıyor.

CPB'yi kapatırsam 3.6'da sabit kalıyor bunu arttırmanın bir yolunu biliyor musunuz?
O aralıkları sizin gördüğünüzden de hızlı yapıyor. Siz sadece programın yenilediği hızı görüyorsunuz. Normalde saniye içinde bile 100 kereden fazla değişiyor kare hızı. Kafaya takılacak bir durum yok gayet normal.

O aralıkları sizin gördüğünüzden de hızlı yapıyor. Siz sadece programın yenilediği hızı görüyorsunuz. Normalde saniye içinde bile 100 kereden fazla değişiyor kare hızı. Kafaya takılacak bir durum yok gayet normal.
Çok teşekkür ederim ilginiz için sevindim :)
Overclock mu yapmak istiyorsunuz?
Sadece turbo frekansından yararlanmak istemiştim

CPB zaten AMD işlemciler için turbo modudur. Yararlanmak istiyorsanız kapatmayın. Bu işlemciler yük tipine ve sıcaklığa göre voltaj ve hız değiştirir, fabrika ayarlarında tehlike arz edecek voltaj kullanımları olmaz. Sizin sıcaklığı kontrol altın tutmanız yeterli işlemciniz kendisini korumayı emin olun sizden iyi biliyor. Yeni işlemciler düşündüğünüzden çok daha akıllılar bu konuda.

Bu arada sizin bahsettiğiniz şey voltaj değil Watt. 40 Volt yese işlemciniz anında ölür muhtemelen.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı