R5 3500X yüksek CPU ve düşük GPU kullanımı

SertMavi

Centipat
Herkese iyi akşamlar. Henüz 1 ay önce yeni bir sistem topladım. Kısaca bahsetmem gerekirse işlemcim Ryzen5 3500X, ekran kartım Gigabyte RTX2060, 3000MHz 2x8 RAM ve Gigabyte B450M S2H anakarta sahibim. Sistemimi aldıktan bir süre sonra oyunları yüklemem ile bazı oyunlarda CPU kullanımının fazla GPU kullanımının düşük olduğunu ve saniyelik droplar yediğimi fark ettim ve temiz bir format attım. Sonrasında neyi eksik yaptım bilmiyorum ama hala bir performans düşüklüğü olduğunu ve almam gereken FPS'in altında aldığımı düşünüyorum. 144 Hz bir monitöre sahibim ve birkaç oyundan oyun içinde ekran görüntüleri aldım bunları da aşağıya ekliyorum. Bu FPS değerleri ve CPU kullanımı normal midir?

GTA'da oyun içinde işlemci kullanımının %85 olduğunu bile görüyordum bu yüzden MSAA 4X çektim. LOL'de oyun içinde takım savaşlarında FPS değerlerimin 130 civarlarına kadar indiğini de görüyorum. FPS takıntılı bir insan değilim ama 144 Hz bir monitörüm olduğu için sınır değerlerde olması biraz tedirgin ediyor.
Yaptıklarım ve denediklerim BIOS güncellemek, chipset kurup Ryzen High performans yapmak (boşta iken yüksek frekans hızında çalışmasına sebep oldu umarım bir problem yaratmaz).
Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Kayt1.jpg

Kayt2.jpg

kayt3.jpg

kayt4.jpg

kayt5.jpg

kyt6.jpg

b123z123.jpg

Hocam selamlar. Bir şey sormak istiyorum, tekrardan başlık açmamak adına buradan sormak istedim. Az önce LoL'de garip şekilde 2 saniyelik FPS düşmesi yaşadım ve 01'de çakılı kaldım sistem kitlendi. Mavi ekran verecek sandım. Bu durum normal mi? Bilgisayara hiçbir şey de indirip kurmadım zararlı etkileyecek.

Hemen düzeldiyse çok dert edilecek bir durum değil, oyunu oynamıyorum ama belki sunucu kaynaklı bir problem olmuş olabilir, siz yine de güç kaynağı marka ve modelini belirtin, sıkıntı bir ürünse önceden gereken önlemleri almanız yönünde uyarıda bulunabilirim.

Hemen düzeldiyse çok dert edilecek bir durum değil, oyunu oynamıyorum ama belki sunucu kaynaklı bir problem olmuş olabilir, siz yine de güç kaynağı marka ve modelini belirtin, sıkıntı bir ürünse önceden gereken önlemleri almanız yönünde uyarıda bulunabilirim.

Sistemimı alırken Thermaltake V200'ün içinde olan Thermaltake 600W PSU var. Baktığımda görünen kısımda sadece bu yazıyordu tam bir model görmedim. Oyun çok fazla sistem gerektirmeyen bir oyun ama gelin görün ki hala bir takım savaşında 100 civarlarına kadar iniyor FPS.

Sistemimı alırken Thermaltake V200'ün içinde olan Thermaltake 600W PSU var. Baktığımda görünen kısımda sadece bu yazıyordu tam bir model görmedim. Oyun çok fazla sistem gerektirmeyen bir oyun ama gelin görün ki hala bir takım savaşında 100 civarlarına kadar iniyor FPS.

PSU'luk bir sorun yok gördüğüm kadarıyla. Benzer sorun diğer oyunlarda da var mı?

PSU'luk bir sorun yok gördüğüm kadarıyla. Benzer sorun diğer oyunlarda da var mı?

Bu ara pek oyunlara girmedim sadece BF1 ve LoL oynuyorum. BF1'de henüz bir şey olmadı. Tam bir oyuna girip uzunca oynamak gerek. Onda da FPS'nin sınır değerlerde olması korkutuyordu drop yer mıyım diye.
LoL'de FPS düşüşü yaşıyorsan bu sisteminden kaynaklanıyor. Bu sorunu genelde AMD sistemlerde görüyorum. Eski bir oyun olduğunu için Ryzen işlemciler bazen problem cıkartabiliyorlar.

Peki buna ne yapabiliriz? Grafik ya da ne bileyim gölge ayarını kıssak? AMD işlemciden dolayı akıcı oynayamıyıcak mıyız eski oyunları?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı