Herkese iyi akşamlar. Henüz 1 ay önce yeni bir sistem topladım. Kısaca bahsetmem gerekirse işlemcim Ryzen5 3500X, ekran kartım Gigabyte RTX2060, 3000MHz 2x8 RAM ve Gigabyte B450M S2H anakarta sahibim. Sistemimi aldıktan bir süre sonra oyunları yüklemem ile bazı oyunlarda CPU kullanımının fazla GPU kullanımının düşük olduğunu ve saniyelik droplar yediğimi fark ettim ve temiz bir format attım. Sonrasında neyi eksik yaptım bilmiyorum ama hala bir performans düşüklüğü olduğunu ve almam gereken FPS'in altında aldığımı düşünüyorum. 144 Hz bir monitöre sahibim ve birkaç oyundan oyun içinde ekran görüntüleri aldım bunları da aşağıya ekliyorum. Bu FPS değerleri ve CPU kullanımı normal midir?
GTA'da oyun içinde işlemci kullanımının %85 olduğunu bile görüyordum bu yüzden MSAA 4X çektim. LOL'de oyun içinde takım savaşlarında FPS değerlerimin 130 civarlarına kadar indiğini de görüyorum. FPS takıntılı bir insan değilim ama 144 Hz bir monitörüm olduğu için sınır değerlerde olması biraz tedirgin ediyor.
Yaptıklarım ve denediklerim BIOS güncellemek, chipset kurup Ryzen High performans yapmak (boşta iken yüksek frekans hızında çalışmasına sebep oldu umarım bir problem yaratmaz).
Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
GTA'da oyun içinde işlemci kullanımının %85 olduğunu bile görüyordum bu yüzden MSAA 4X çektim. LOL'de oyun içinde takım savaşlarında FPS değerlerimin 130 civarlarına kadar indiğini de görüyorum. FPS takıntılı bir insan değilim ama 144 Hz bir monitörüm olduğu için sınır değerlerde olması biraz tedirgin ediyor.
Yaptıklarım ve denediklerim BIOS güncellemek, chipset kurup Ryzen High performans yapmak (boşta iken yüksek frekans hızında çalışmasına sebep oldu umarım bir problem yaratmaz).
Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.