R5 3550H 1660 TI a darboğaz yapacaktır, özellikle bahsettiğin oyunlar büyük ihtimalle darboğaz şöleni olacak. İ7 o oyunlar için çok daha iyi olacaktır ama sırf i7 için 1650 alınmaz.
Alabiliyorsanız R7 alın bence.
We bring you a unique calculator for bottleneck and chokepoint problems in your computer. We will help you to choose most appropriate processor and graphic card for your PC. Our calculator offers you best solutions for reducing or removing bottleneck problems.
pc-builds.com
Bu tarz sitelere güvenilmez biliyorum ama benim asıl merak ettiğim işlemcinin çok önemli olduğu Paradox oyunlarında nasıl performans vereceği. İnternet üzerinden iki gündür bakıyorum herhangi bir test videosu yok
Nasıl bir yol izlemeliyim sizce?
Laptoplarda darboğaz kolay kolay yaşanmaz. Çünkü üretici ona göre bileşenleri seçiyor. Bu toplama PC gibi değil ki bileşenlerden anlamasın gidip güçlü karta güçsüz işlemci taksınlar.
Laptoplarda darboğaz kolay kolay yaşanmaz. Çünkü üretici ona göre bileşenleri seçiyor. Bu toplama PC gibi değil ki bileşenlerden anlamasın gidip güçlü karta güçsüz işlemci taksınlar.
Biliyorum bunu tabiki fakat benim asıl darboğaz korkum EU4, Hoi4 gibi işlemciye yüklenen oyunlardaki performansı. Ryzen mobil işlemcilerinin bu konu ile alakalı herhangi bir test videosu yok.
R5 3550H 1660 TI a darboğaz yapacaktır, özellikle bahsettiğin oyunlar büyük ihtimalle darboğaz şöleni olacak. İ7 o oyunlar için çok daha iyi olacaktır ama sırf i7 için 1650 alınmaz.
Alabiliyorsanız R7 alın bence.
Asus FX505DU-BQ016 AMD Ryzen 7 3750H 16GB 512GB SSD en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!
Hocam henüz almadıysanız aman deyim Ryzen işlemcili laptop almayın ve laptoplarda darboğaz olmaz diyen arkadaşları da dinlemeyin. Daha önce aynı hataya bende düştüm ekran kartı güzel bir laptop aldım marka da MSI dedim MSI hata yapmaz alayım aldığıma pişman oldum. Bu arada bahsettiğim laptop MSI GX70 3CC destroyer 5750M işlemci ve 8970M ekran kartı var ve darboğaz yapmadığı bir oyun olmadı. Bu teknoloji şirketleri ürünlerini satabilmek için her tür çirkefliği göze alırlar siz dikkat edin.
Hocam henüz almadıysanız aman deyim Ryzen işlemcili laptop almayın ve laptoplarda darboğaz olmaz diyen arkadaşları da dinlemeyin. Daha önce aynı hataya bende düştüm ekran kartı güzel bir laptop aldım marka da MSI dedim MSI hata yapmaz alayım aldığıma pişman oldum. Bu arada bahsettiğim laptop MSI GX70 3CC destroyer 5750M işlemci ve 8970M ekran kartı var ve darboğaz yapmadığı bir oyun olmadı. Bu teknoloji şirketleri ürünlerini satabilmek için her tür çirkefliği göze alırlar siz dikkat edin.
AMD Ryzen serisi gayet güzel bir seri. 2011'den 2017'ye kadar AMD'nin işlemcileri kötüydü ama şimdi Intel ile başa baş gidiyorlar. Bu seviyede laptoplarda darboğaz olmaz ya da çok az olur. Sırf AMD olmayacak diye %60-70 performansı verecek bir ekran kartı olan model almak saçmalık bence.