R5 3600 1050 Ti sistem açılmıyor

night17

Femtopat
Daha fazla  
Ekran kartı
Geforce 1050 Ti
Anakart
Asus Prime A520M-K
İşlemci
Ryzen 5 3600
Arkadaşlar selam, iyi sosyaller. Dün gece bilgisayarım hayatına gözlerini yummuş bulunmakta. Durumu anlatacağım yardımcı olabilecek birisi varsa ne olur yazsın.

Öncelikle bilgisayarım neredeyse 1 sene önce, talihsiz depremin yaşandığı dönemlerde yine bozulmuştu. İlk bozulma şu şekilde gerçekleşti: Gece oyun oynarken bir anda monitör siyah ekran oldu, ses gitti ama klavye ve mouse ışıkları yanıyordu. Sonra bilgisayarı Power tuşuna basılı tutarak kapatmak zorunda kaldım ve tekrar açılmadı. Bilgisayarcıya götürdüm ve sorunun BIOS'ta olduğunu söyledi. Sahip olduğum anakartta böyle bir problem oluyormuş ve 6 ayda bir bunu yaşayabilirmişim. Sorunu çözmüştü ve ben neredeyse 1 yıl (yani tam şu ana kadar) kullanmaya devam ettim. Bilgisayarım da neredeyse 4-5 hatta belki 6 yıllık ve daha önce de hiç bozulmamıştı. Ama dün akşam 9 gibi bilgisayarımı kapattım ve dışarı çıktım. Geldiğimde bilgisayarım açılmıyordu. Kasayı açtım, BIOS pilini çıkartıp BIOS formatı atmayı denedim, RAM'leri çıkarttım, yerlerini değiştirdim, tek tek RAM'leri denedim ama hiçbir şekilde açılmıyor. Bilgisayarımın.
Geçen sene yaşadığım arıza ile ilgili söylediği şeyle alakası var mı emin değilim. İnternette biraz araştırma yaptım ama bir şey bulamadım. Sabaha karşı 7 gibi yatarken tekrar açmayı denedim. Bu sefer Power tuşuna basınca kasanın fan RGB ışıkları yanıyor ama hemen ardından sönüyor. Basılı tutunca da döngüye giriyor. Sanırım güç yolunda temassızlık benzeri bir şey var. Bilen var mı?

Not: Ben monitör olarak televizyon kullanıyorum. Bazen kendi kendine, masaya çarpınca veya ayağa kalkınca monitörden cızırtı sesi geliyor ve görüntü gidip geliyor. Ben HDMI kablosunda veya televizyonun HDMI girişinde bir temassızlık olduğunu düşünmüştüm. Ama elektrik akımında bir sıkıntı olabilir mi? Çok bilgim yok bu konularda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bilgisayarcıya bir daha götürmenizi öneririm sorun büyük ihtimalle televizyon ekranında umarım anakartta zarar vermemiştir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı