R5 3600 1080 Ti sistemde oyun oynarken ekran gidiyor

Enver Paşaa

Decapat
Daha fazla  
RAM
32
SSD veya HDD modeli
1tb toshiba
Ekran kartı
1080 ti
Anakart
b450m-a pro max
İşlemci
ryzen 5 3600
Bilgisayarım çalışırken ara ara ekran 1-2 saniyeliğine kararıyor ve sonra geri geliyor. Bu durum özellikle evde birisi ışığı açtığında ya da kapattığında meydana geliyor. Sanki elektriksel bir dalgalanma oluyormuş gibi, ekran sinyal kaybediyor ama kısa süre içinde geri geliyor.

Bunun dışında, oyunlarda ya da sistem yoğun şekilde çalışırken (örneğin patlama efekti gibi ani yüklenmelerde) ekran tamamen gidiyor ve ses çalıyorsa kesik kesik geliyor ve “sinyal yok” uyarısı alıyorum. Bu durumda bilgisayarı yeniden başlatmam gerekiyor. Bazen de hem ses hem görüntü gidiyor PC fanları çok hızlı dönüp abartı fazla ses çıkarıyor. Bu da yeniden başlatınca düzeliyor sadece.

Bu iki durum birbirinden bağımsız gibi duruyor ama belki altta yatan neden aynıdır diye düşündüm. Sorunun PSU'dan mı, anakarttan mı, ekran kartından mı yoksa elektrik tesisatından mı kaynaklandığını anlayamıyorum.

Muhtemelen elektrik tesistından kaynaklı dalgalanmalardan ötürü oluyordur bende yaşıyordum aynı sorunu, akım korumalı priz veya UPS Kesintisiz Güç Kaynağı ile çözebilirsin, akım korumalı priz daha ekonomik bir çözüm olur tabikide. Ancak elinde farklı bie HDMI ve DP kablo varsa çalışan onunla dene ilk önce veya direkt farklı bir monitör ile

Farklı kablolarlada denedim çok yüksek ihtimal tesisattan kaynaklı dediğiniz ürünlere bir göz atacağım sağ olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…