R5 3600 RTX 4070 Ti sistemde oyun oynarken bir süre sonra ekran kapanıyor

Trepidation

Hectopat
Yakın zamanda masaüstü bilgisayarımın RTX 2070 ekran kartını güncelleyip 4070 Ti aldım.

Güç kaynağım FSP 750W-50AAA olması gerek tam emin değilim. 750W ve FSP olduğunu biliyorum.

Ryzen 3600.
Corsair Vengeance 3200 MHz.

Isı değerlerinde bir sorun göremememe rağmen yaklaşık yarım saat herhangi bir GPU çalıştıran oyuna girdiğimde ekranım tamamen kapanıyor, kasamın ışıkları yanmaya devam ediyor ve ekran kartı fanım hızlanıyor. Arkada Discord açıkken arkadaşlarımın seslerini duyabiliyorum, oynadığım oyunun da sesi geliyor. Ancak bilgisayarı kasa üzerinden yeniden başlatmadan ekranı geri getiremiyorum.
20 dakikadır devam eden heaven benchmark testinin sonuçları ise böyle:

1680279776788.png

2070 ile kullanırken bir sorun yaşamıyordum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci ve RAM için OC ayarları varsa geri alıp deneyin.
Hayır işlemci için yaptığım undervolt dışında hiçbir şeyle oynamadım. Sorun ekran kartının güç limitini 50 ye çektiğimde düzeliyor. Bu bana sorunun güç kaynağı olduğunu düşündürmüştü ama değilmiş. Yeni 1000W güç kaynağımda da aynı sorunu yaşıyorum çünkü.

Anladım hocam. Ekran kartını da garantiye gönderebilirsiniz. 1000W PSU ATX 3.0 model olanlardan mı?

Anladım hocam. Ekran kartını da garantiye gönderebilirsiniz. 1000W PSU ATX 3.0 model olanlardan mı?

Bilmiyorum, modeli.

LC-Power LC1000M.​

Ekran kartı güç girişi ara aparatına, tek kablodan mı 2, 8 pine bağlayıp güç veriyorsunuz?

Güç kaynağımdaki PCI-e girişlerinden uzak iki tanesine çıkan kabloları takıp o iki kabloyu da ekran kartından çıkan adaptöre taktım. Üç haftadır aynı sorunu yaşıyorum, olabilecek çözümlerden biri bu yazıyorlardı ama bir şey değişmedi.

Ayrı kullanıyorum yani.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartım Gigabyte B450M-S2H, dediğiniz şeyin ne olduğunu hiç bilmiyorum.

Anakartınız 3.0, sorunun yarım saat sonra gerçekleşmesi, yine sıcaklık sorununu gösteriyor, OCCT Power testi esnasında temp kısmındaki tüm sıcaklık verilerine bakmak lazım, anormal olan bir değer var mı?

Anakartınız 3.0, sorunun yarım saat sonra gerçekleşmesi, yine sıcaklık sorununu gösteriyor, OCCT Power testi esnasında temp kısmındaki tüm sıcaklık verilerine bakmak lazım, anormal olan bir değer var mı?

OCCT'de anormal değerler işlemci için var. O değerlere gelince kapanıyor. Ancak oyunlarda o değerleri görmeden kapanıyor. Yazdığım gibi 70-80 arasında çat diye gidiyor.

OCCT'de anormal değerler işlemci için var. O değerlere gelince kapanıyor. Ancak oyunlarda o değerleri görmeden kapanıyor. Yazdığım gibi 70-80 arasında çat diye gidiyor.

İşlemci kendini kapatsa, arka planda sesler gelmez donar, ayrıca işlemci 80 derecede çalışır sorun olmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı