Çözüldü R5 3600 1660 Super sistem reset atıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

2borg hd

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. 3 hafta önce aldığım bilgisayar oyun oynarken reset atıyor, neden kaynaklı olabilir?
BIOS güncel değil diye düşünerek güncelledim fakat güncelledikten sonra GTA 5'e girdikten 10 dk sonra atmaya başladı.
Tüm sürücüler güncel. RAM frekansını 3200'den 2133'e çektiğim zaman 10 dk sonra atma yapmıyor fakat reset atmıyacağından emin değilim çünkü BIOS'u güncellemeden önce oyunlarda (3200MHz iken ) 1-2 saat geçirdikten sonra reset attığı oluyordu. Anakartla ilgili bir problem midir? Lütfen yardımcı olun.

Sistem özellikleri.
Ryzen 5 3600.
Gigabyte GeForce GTX 1660 Super OC 6 GB.
Gigabyte B450M SH2 V2 3600 MHz anakart.
G.Skill 8 GB Ripjaws 3200 MHz RAM.
Seagate 480 GB Barracuda Q1 SSD.
Corsair Carbide serisi Spec Delta RGB 550W 80+ kasa.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Anakartımın voltajı yetmediğinden bu PC oyunlarda reset atıyormuş meğerse. RAM frekansını 3200'den 3000'e çektim sorun çözüldü.
Merhaba arkadaşlar. 3 hafta önce aldığım bilgisayar oyun oynarken reset atıyor, neden kaynaklı olabilir?
BIOS güncel değil diye düşünerek güncelledim fakat güncelledikten sonra GTA 5'e girdikten 10 dk sonra atmaya başladı.
Tüm sürücüler güncel. RAM frekansını 3200'den 2133'e çektiğim zaman 10 dk sonra atma yapmıyor fakat reset atmıyacağından emin değilim çünkü BIOS'u güncellemeden önce oyunlarda (3200MHz iken ) 1-2 saat geçirdikten sonra reset attığı oluyordu. Anakartla ilgili bir problem midir? Lütfen yardımcı olun.

Sistem özellikleri.
Ryzen 5 3600.
Gigabyte GeForce GTX 1660 Super OC 6 GB.
Gigabyte B450M SH2 V2 3600 MHz anakart.
G.Skill 8 GB Ripjaws 3200 MHz RAM.
Seagate 480 GB Barracuda Q1 SSD.
Corsair Carbide serisi Spec Delta RGB 550W 80+ kasa.

Kesin bir şey söylemek zor şundan olur diyemem ama sistemin her parçasını teste tabii tutar iseniz sorunu çözmeye yardımcı olabilir RAM'i, işlemciyi, ekran kartını, ssdiyi teste tabii tutun.

Anakartımın voltajı yetmediğinden bu PC oyunlarda reset atıyormuş meğerse. RAM frekansını 3200'den 3000'e çektim sorun çözüldü.

Çözüm
Hocam merhaba , Aynı sorun bende de var ama anakart 4400 mhzye kadar destekliyor, 3000 mhzye çektiğimde oyunlarda reset atmıyor 3600 mhz de reset atıyor sorunun anakartda olduğundan emin misiniz? yoksa ramden dolayı da olabilir mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı