R5 3600 3060 sistemde error 43 ve CRITICAL_PROCESS_DIED hataları

renasserhat

Yoctopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, arkadaşlar günlerdir uğraştığım ciddi bir sorunum var tecrubeli arkadaşlardan yardım bekliyorum öncelikle sistemimi söyleyeyim.

Ekran kartı: RTX 3060(alalı 2 gün oldu)
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600(alalı 3-4 yıl oldu.)
Anakart: B450M Pro-VDH Max (alalı 1.5 ay oldu.)
PSU: FSP Hyper k 600W(alalı 3-4 yıl oldu.)
Sorunum biraz uzun olabildiğince kısaca anlatacağım.

Bundan 1.5 ay öncesinde anakartım yanmıştı ve yeni anakart satın aldım. eski ekran kartım RX 580 idi sonrasında bundan 3 gün önce RX580 ekran kartımın driverinı kurmaya çalıştığım zaman Windows çöküyordu ve format atmadan düzelmiyordu. Ekran kartının bozuk olduğunu tespit ettim ve 2 gün önce de RTX3060 ekran kartını 0 şekilde satın aldım. Ekran kartı geldikden sonra kurulumunu yaptım ve hiçbir sorun yaşamadan oyunlar oynamama rağmen bir sorunum yoktu ta ki bu sabaha kadar. Sabah bilgisayarı açıp oyuna girdiğimde Direct 3D 11 gibisinden bir hata ile karşılaştım. Sorunu çözmeye çalışırken başka hatalar birbirini kovaladı. Ve aygıt yöneticisine baktığımda RTX 3060 ekran kartı driverımın yanına sarı bir şekilde error 43 hatası olduğunu fark ettim. Sonrasında forumlarda gezindim ve aklınıza gelebilecek her şeyi denedim. Driverı kaldırdım kurdum, DDU ile her şeyi kaldırdım kurdum, defalarca format attım Windows Update'leri yaptım ve ekran kartı drıverını tekrar kurdum ve niceleri... Sorunum devam etti ve yakınlardaki bilgisayarcılara sordum ve bizim yapacağımız her şeyi yapmışsın bana hiç getirme dediler. Neyse bir tanesine gittim bilgisayarı temiz şekilde ben formatlayayım deneyelim dedi ve sonuç gene hüsran sorunun işlemcide olduğunu söyledi fakat bilgisayarı açtığımda işlemcide herhangi bir sorun oldugunu goremiyorum. He bu arada ekran kartı drıverını kurduğumda bazen kurulumu yapıyor fakat sarı ünlem(error 43) kalkmıyor bazen de kuruluma Windows'un bu sürümüyle uyumlu değil gibisinden bir hata veriyor ekran kartı driver kurulumuna hiç başlamıyor. Anakartı ilk aldığım zaman(1 ay önce) termal macununu vs sürmüştüm RX580 ekran kartımın olduğu zaman(4 5 gün önce) işlemciyide çıkarıp yeniden takmayı denemiştim o zamanlar o sorunumu çözmek için işlemci dişlerine çok çok az termal macun geldiğini görmüştüm ve saç kurutma makinesiyle kuruttukdan sonra diş fırçasıyla hafifce ovalayıp temizlemiştim. Dişlerinde vs herhangi bir sorunu yamulması vs. yoktu. Sonrasında bugün işlemciyi açıp temizledim yeniden ve driverı kurmaya kalktım gene bu sefer de CRITICAL_PROCESS_DIED mavi ekran hatası aldım. Gezmediğim forum gezmediğim konu kalmadı. Tecrubeli arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Sizce sorun nerede? Sorun işlemcideyse bunu nasıl test edebilirim? Çünkü bilgisayarı açtığımda işlemci gayet stabil ve verimli çalışıyor olarak gözüküyor.

Not: Ekran kartımı kardeşimin bilgisayarında denedim herhangi bir sorun yoktu. Yorumlarınızı bekliyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı