R5 3600 4.2 GHz ve 1.1V normal mi?

Numanaydn

Picopat
Daha fazla  
Bu değerler normal mi nasıl, 1.1v ile 4.2GHz alınabilir? 0 hata ile.

Dosya Ekleri

• CHoFK_quT36GWnkVDzirQw.png
    CHoFK_quT36GWnkVDzirQw.png
    5,9 KB · Görüntüleme: 80
Stabilliğini sizin test etmeniz gerekiyor.

Stabilliğini sizin test etmeniz gerekiyor.

Hiç bir sorun yok gayet stabil çalışıyor sadece bana 1.1v da 4.2'ye çıkması saçma geldi.
2020’de üretilen versiyonsa olabilir, silicon lottery yönünden daha avantajlı diyorlar 2019’un son aylarından itibaren üretilen modellere.
Ne zaman üretildiğini nasıl öğrenebilirim?

1.1V İle 4.2GHz biraz zor ama imkansız değil. Bendeki 3600, 4.2GHz'de 1.195V Civarlarında stabil oluyordu. Tamamen silikona bağlı. OC Stabil değilse Prime95 Small FFT s testinde patlıyor. Prime95 İle test yapmadıysan bir denemeni öneririm. Ryzen Master'ın Testi stabilite ölçümü anlamında bir şey ifade etmiyor.

1.1v ile 4.2GHz biraz zor ama imkansız değil. Bendeki 3600, 4.2GHz'de 1.195V civarlarında stabil oluyordu. Tamamen silikona bağlı. OC stabil değilse Prime95 small FFT s testinde patlıyor. Prime95 ile test yapmadıysan bir denemeni öneririm. Ryzen Master'ın testi stabilite ölçümü anlamında bir şey ifade etmiyor.

Prime 95 ile test yaptım 30dk boyunca hiçbir sorun olmuyor sıcaklıkta stok fanla 75'i geçmiyor.

Bence stabil çalışıyorsa iyi değil harika. Aynı işlemciyi kullandım 1.45 V da 4.1 yakalayabilmiştim. Şuan 5800x kullanıyorum 4.75 Ghz'de 1.35V kullanıyorum sanırım bu sefer slikon konusunda şanslı çıktım. Bu voltajlar da bu değerleri görmeyen bir çok kullanıcı gördüm.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı