R5 3600 4.2 GHz'e sabitlendi

ErhanBey

Centipat
Merhaba arkadaşlar. 3 gün önce Vatan Bilgisayar'dan bir PC topladım.
  • MSI B450 GAMING Plus Max
  • R5 3600
Windows'u kurmadan önce anakartın güncel olmadığını gördüm ve Windows'u kurduktan sonra anakartı güncelledim. Şöyle bir sıkıntı var. İlk kullanım da anakart güncel değilken işlemci hızı 3.6 GHz gösteriyordu. Güncelledikten sonra hız 4.2. GHz sabitlendi. Sistemi toplayan kişi ile görüştüm, overclock olmuş olabilir dedi. Konu ile ilgili ne yapabilirim, tam olan olay nedir, eski haline nasıl getirmem gerekir mi? Sistemi zorlamaya ihtiyaç duymuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcinin normalde en ufak uygulamalarda bile 4.2'ye kadar boost yapması gerekiyor. Normal hali bu, böyle bırakırsanız bir zararı olmayacaktır. Ancak ben bundan rahatsız oluyorum diyorsanız windows denetim masası'ndan güç planını dengeli/güç tasarrufu yapın.
Farklı bir BIOS sürümü yüklediğinizde de "sorun" çözülecektir.

Dostum bios'a gir. F6 ya bas ve ayarları ilk haline almış oluyorsun. Anakartına 25 dolar steam kodu hediyesi var yanlış bilmiyorsam msi sitesinden girip alabilirsin :) . Kullanılmış ise vatanla iletişime geç :) . 25 dolar az para değil sonuçta... 4.2 Ghz'e hiç çıkmasın diyorsan biosta Core Performace Boost diye bir ayar var onu kapat bu sayede işlemcin maximum 3.6 Ghz'e kadar çıkabilecek

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı