R5 3600 + 5700 XT Pulse + B450 Tomahawk Max sisteme bileşen önerileri

ssdd

Centipat
Herkese merhaba.

Bugün anakart, işlemci, ekran kartı ve RAM siparişi geçmiş bulunuyorum.
Aldığım bileşenler şunlar:

AMD Ryzen 5 3600
Sapphire RX 5700 XT Pulse
MSI B450 Tomahawk Max
Corsair 2X8 GB 3200 MHz RAM

Bütçemi ilk olarak 6-7K olarak belirlemiştim. Fakat yukarıdaki bileşenler 6.2K tuttu.

Şu anda zaten bütçenin alt limitini aştığım için bana geriye kalan HDD, SSD, Kasa (PSU'lu ya da ayrı ayrı olarak), PSU (kasa da varsa gerek yok) ve monitör bileşenleri için F/P model önerilerinizi alabilir miyim?
- Monitör için Max. Bütçem 1.5K'dır. Bu fiyata önerebileceğiniz 144 Hz, 1 ms ve 2K model var mı?
- Kasa için hava akışı iyi, tercihen yeterli bir PSU'ya sahip kasa öneriniz var mı? Eğer yoksa kasa ve PSU öneriniz ne olurdu?
- 7200 RPM'min. 1 TB olması şimdilik yeterli olur diye düşünüyorum. İleri de yetersiz kaldığında ikinci bir HDD alırım.
- SSD için ne önerirsiniz?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
kasa önerim bu olabilir ucuz fiyatlı
Frısby Fc-8890g Coax 650w Temp. 6 Fan Rgb Kasa - n11.com
monitör curved istersen 144 hz 1ms f/p ürünü

ssd bu bütçe az olduğunda samsung tercih edemezsin gibi geliyor sandisk tercihin olabilir
Gelinin babasından damada 1 adet C4 plastik patlayıcı.

ssd bu bütçe az olduğunda samsung tercih edemezsin gibi geliyor sandisk tercihin olabilir
Bu sisteme frisby kasa onermek ayiptir canli bomba

Pamuk eli cebin derinliklerine doğru biraz sokacağım gibi duruyor. Curved monitör olması şart değil. Hatta oyun için düz monitör daha iyi olur diyorlar.
Viewsonic'le ilgili pek güzel yorumlar okumadım. Kullanan varsa tecrübelerini paylaşabilir mi?
Kasaya Sharkoon tg5 ve Rampage rmc2019 joyance önerileri geldi.
PSU olarak FSP HydroG ve Corsair RMx önerileri geldi.
Ne dersiniz?
Samsung 860 EVO 250GB 550MB/520MB/s M.2 SSD alıp bir süre idare ederim diyorum. Birkaç aya HDD almış olurum.

1.139 TL'ye Asus VG248QZ 1ms 144Hz HDMI DisplayPort 24” monitör var fakat bu monitörde FreeSync özelliği yok ve modelle ilgili frame drop vb. olumsuz yorumlar var. 1.500 TL bandına kadar monitör önerilerinize açığım.

Kaç wattlık PSU almalıyım? PC toplama sihirbazında birkaç bileşen ekledim, 400W'ı henüz geçmedi.
Yoksa hazır PSU'lu kasaları mı tercih etmeliyim?

700 TL'ye kadar yeteri kadar güçlü, kendinden PSU'lu, hava akışı iyi, sıvı soğutma ve yeterli fan desteğı olan bir kasa önerebilir misiniz?

Teşekkürler

Son düzenleme:
Ryzen 5 3600
B450 Tomahawk Max
5700 XT Pulse
GSKILL 2x8 GB SniperX 3200 mHZ
Kingston A400 480GB SSD
CoolerMaster MB511 650W 80+ (Kasa + PSU)
Asus VG24QZ 144hZ 1ms
Hayırlı olsun, Keşke Monitör olarak Aoc 24G2U alsaydınız.

Hayırlı olsun güzel bileşenler seçmişsiniz, kasa da o modeli almanız iyi olmuş. Böyle ortalama üstü sistemlere mosfetleri kötü, olabilecek en ucuz anakartları takıyorlar, yazık oluyor, o açıdan Tomahawk Max güzel seçim. Sadece monitör IPS panel olabilirdi ama çok sıkıntı değil, olmadı sonra satarsınız. Zaten ikinci el bilgisayar piyasası yeterince hareketli, makul fiyat verince satılabiliyor parçalar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı