R5 3600 90 derece üstünü görüyor

O soğutucu stok fan kadar iş yapar zaten. Soğutucuyu yükseltin olmaz diyorsanız kaliteli bir termal macun işinizi görür.
Yakın zamanda 5.600X e geçiş yapmayı düşünüyorum. Şu an fiyatları çok yüksek yurt dışına çıktığımda kendim alıp gelmeyi düşünüyorum hem de vergi iadesi de alırım. O zamana kadar böyle kullanmak sorun çıkartır mı veya ne gibi eksileri olur ?

Evet yaşarsınız. İşlemciyi 3.6 GHz hızına sabitleyeceği için 4.2 gibi değerlere çıkamaz.
İşlemci zaten 4.2 değerine çıkmıyor stress test açtığımda kendi kendine 4.200 e alıyor ve bilgisayar kapatılıp açılana kadar 3.950 ye inmiyor. Yazılımı ilk kurduğumda 3.950 gösteriyordu.

Yakın zamanda 5.600X e geçiş yapmayı düşünüyorum. Şu an fiyatları çok yüksek yurt dışına çıktığımda kendim alıp gelmeyi düşünüyorum hem de vergi iadesi de alırım. O zamana kadar böyle kullanmak sorun çıkartır mı veya ne gibi eksileri olur ?
90-95 derece çok fazla. Macun değişimi yapın. İsraf olmaz zaten 5600X için de kullanabilirsiniz.

CPB FPS düşüklüğü yaşatır işlemci frekansını düşüreceği için. Araştırmanı öneririm.

Kasanız da iyi aslında. Cihazı kuranların termal macunu az sürdüğünü düşünüyorum açıkçası.

CPB kapatıp oyun performansına bakabilirim fakat perforansı beğenmediğim taktirde yeniden açtığımda herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım ?

Kasanın hava akışı kötü değil. Kullandığınız soğutucu leş, stok fandan da daha kötü olabilir.

Ayrıca yılda bir kere termal macun değişimi yapılmalı, 1.5 yıldır ellemiyorum demişsiniz. Bu havalarda bu tarz bir mantıkla normal o derecelere çıkması.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı