Ek01000
Hectopat
Daha fazla
Normalde "x" olan işlemciler 95W ile gelirken bu sefer "x" olmayan işlemciler gibi 65W olarak geldiler. Bu mimarinin etkisinden mi bilmiyorum ama bence bu sefer 5600 gibi bir işlemci çıkmayacak gibi geliyor. Eğer çıkarsa güzel bir anakart ile alınabilir. Umarım çıkar.2600X'den 3600'e geçmezdim açıkçası. 5600X almak veya 5500X/5600 gibi işlemcileri beklemek daha iyi.
Yani ters bir bütçeye sahipsiniz. B550 f/p ürünü olanlardan alıp R5 5600 beklemek mantıklı olabilir. Halihazır anakart değiştirecekken Intel'e geçmeyi düşündünüz mü? Intel soket durumları nedeniyle sürekli beni veya başkalarını kızdırıyor. 11. nesil belki beklenebilir fakat ben önermem. Z490 anakart şart haline getirdi çünkü.Eklemeyi unuttum. Anakartım B350 olduğu için böyle atraksiyonlara giriyorum. Yoksa en mantıklı ihtimal R5 5600X almak tabii ki.
Render işleri ile uğraştığımdan Intel benim için yıllar öncesinden bitti. Hele her sene pin yapısını değiştirmelerinden gına geldi. Anakartları da genel anlamda AMD'den pahalı. Açıkçası şu an ne yapacağımı bilemedim. R5 5600X 2800 TL, idare edebilecek bir anakart ise 1000 TL desek. 3800 TL'lik bir fatura çıkıyor ve şu an karşılayabileceğim bir rakam değil maalesef.Yani ters bir bütçeye sahipsiniz. B550 F/P ürünü olanlardan alıp R5 5600 beklemek mantıklı olabilir. Halihazır anakart değiştirecekken Intel'e geçmeyi düşündünüz mü? Intel soket durumları nedeniyle sürekli beni veya başkalarını kızdırıyor. 11. nesil belki beklenebilir fakat ben önermem. Z490 anakart şart haline getirdi çünkü.
Normalde "x" olan işlemciler 95W ile gelirken bu sefer "x" olmayan işlemciler gibi 65W olarak geldiler. Bu mimarinin etkisinden mi bilmiyorum ama bence bu sefer 5600 gibi bir işlemci çıkmayacak gibi geliyor. Eğer çıkarsa güzel bir anakart ile alınabilir. Umarım çıkar.
Beni de çıldırtmadı değil yani. Millete i3 10100F+H410M/B460M öneriyorduk. Intel yine yaptı yapacağını...Render işleri ile uğraştığımdan Intel benim için yıllar öncesinden bitti. Hele her sene pin yapısını değiştirmelerinden gına geldi. Anakartları da genel anlamda AMD'den pahalı. Açıkçası şu an ne yapacağımı bilemedim. R5 5600X 2800 TL, idare edebilecek bir anakart ise 1000 TL desek. 3800 TL'lik bir fatura çıkıyor ve şu an karşılayabileceğim bir rakam değil maalesef.
Sanki en mantıklı ihtimal zamanla karar vermek gibi.
Yazmayı unutmuşum. Buyurun hocam;Elindeki anakart nedir?
Aslında bu anakart 5600X'i kaldırır gibi duruyor.Yazmayı unutmuşum. Buyurun hocam;
Aksesuarï½Anakartï½ASUS Türkiye
ASUS, Thunderbolt⢠geniÅletme kartları, M.2 eklenti kartları ve fan geniÅletme kartları dahil olmak üzere farklı türde anakart aksesuarları sunar. Kendi sistemlerini kurmak isteyen PC kullanıcılarına yönelik mükemmel iÅ istasyonlarını veya oyun donanımlarını toplama konusunda...www.asus.com
@kino Arctic Duo Freezer 34 kullandığımdan soğutucu pek sorun olmayacak ama R5 3600 kesinlikle hak ettiği para satılmıyor. Şöyle 1000-1200 TL civarlarında olsa affedilmez işlemci aslında.
Takılır ama anakart yerleri öper bence.Aslında bu anakart 5600X'i kaldırır gibi duruyor.
Yazmayı unutmuşum. Buyurun hocam;
Aksesuarï½Anakartï½ASUS Türkiye
ASUS, Thunderbolt⢠geniÅletme kartları, M.2 eklenti kartları ve fan geniÅletme kartları dahil olmak üzere farklı türde anakart aksesuarları sunar. Kendi sistemlerini kurmak isteyen PC kullanıcılarına yönelik mükemmel iÅ istasyonlarını veya oyun donanımlarını toplama konusunda...www.asus.com
@kino Arctic Duo Freezer 34 kullandığımdan soğutucu pek sorun olmayacak ama R5 3600 kesinlikle hak ettiği para satılmıyor. Şöyle 1000-1200 TL civarlarında olsa affedilmez işlemci aslında.