Yeni PC topladım ve normal olarak kullanıyordum fakat bugün aniden durduk yere ısı artışları olmaya, PC boşta iken sıcaklık yükselip alçalıyor ve küçük de olsa takılma oluyor. Ne yapmam gerek?
İlk önce sistemimi tanımlayım:
Bugün yeni fanlarımı aldım ve kasama anakart üzerinden bağladım. Birkaç saat geçti ve fanlar aniden bağırıp tekrar susuyor. MSI Dragon Center'dan baktığım zaman sıcaklığın 40'tan 60 çıktığını gördüm.
Aldığım fanların hava akışı falan gayet güzel sorun vardı da ben mi fark etmedim yoksa sorun yeni mi oluştu bilmiyorum. Sizce sorun işlemcide mi yoksa farklı bir yerde mi? Sorun işlemcide ise işlemciyi nasıl garantiye göndereceğim?
İlk önce sistemimi tanımlayım:
- Ryzen 5 3600 işlemci.
- MSI B450 Tomahawk Max anakart.
- XPG 2x8 3000 MHz RAM.
- FSP 700 Watt PSU.
- Crucial 240 GB SSD.
- GT 730 ekran kartı (PC'yi yeni topladım ekran kartını stoklar gelince almayı planlıyorum)
- Kasa XPG invider.
- 4 adet ID cooling 120 mm fan.
- Eski fanlarım Game booster 120 mm 4 adet arg kumandalı fan.
Bugün yeni fanlarımı aldım ve kasama anakart üzerinden bağladım. Birkaç saat geçti ve fanlar aniden bağırıp tekrar susuyor. MSI Dragon Center'dan baktığım zaman sıcaklığın 40'tan 60 çıktığını gördüm.
Aldığım fanların hava akışı falan gayet güzel sorun vardı da ben mi fark etmedim yoksa sorun yeni mi oluştu bilmiyorum. Sizce sorun işlemcide mi yoksa farklı bir yerde mi? Sorun işlemcide ise işlemciyi nasıl garantiye göndereceğim?
Son düzenleyen: Moderatör: