R5 3600 balanced iken bile 80 derecenin üstüne çıkıp kapanıyor

Merhabalar. Yeni bilgisayar topladım içerik olarak aşağıdaki gibidir;

R5 3600.
RX 5700 XT.
MSI B550 GAMING Plus AM4 4400MHz.
G.Skill 8x2 CL16 3600MHz RAM.

Tüm driverların son sürümlerini yükledim, chipset vs. her şeyi yaptım ve balanced ayarlarda bile işlemcim 4200 MHz'lere çıkıp 80 derecenin üstüne çıkıyor, oyunun ortasında kapanıyor ve bunu defalarca yaptı. İşlemci hızını sabitlemeyi düşünüyorum ama nasıl yapacağımı da bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz? Tavsiyelere açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
86 derece civarında kapanma yaşıyorum ve dediğiniz şeyi nereden kapatacağımı bilmiyorum ciddi anlamda kafam yandı bu islerle sabahtan beri ugrasmaktan yıldım...

Bende aynı işlemciyi kullanıyorum. Bende kapanma sorunu olmadı ama oyun oynarken 85 dereceleri görüyordu. Core Performance Boost'u kapattım. Şu an oyun oynarken 65 dereceyi geçmiyor. Core Performance Boost'u kapatın belki düzelir.

Yanıt için teşekkürler dediğiniz gibi yapacağım ama uğraşırken yanlışlıkla CPU Rate'imi BIOS'tan 3800'e sabitledim tekrardan otomatiğe alamıyorum ağlicam ya

3800 olarak ayarladığıniz yeri silip yerine Auto yazarsanız sorununuz çözülecektir. Ayrıca sakin olup bu işleri kendiniz bulmaya çalışmak yerine bir videosunu izlemenizi ya da ne nasıl yapılır okumanizi tavsiye ederim yoksa işin içinden çıkamazsınız.

Artık o kadar beynim bulandı ki aradığım şeyi de bulamamaya başladığım zamanlardayım İlgiliniz için çok teşekkür ederim.

R5 3600 kullanıyorum. Silverstone PF240 sıvı soğutması ile beraber yük altında dahi 50 dereceyi çok nadiren görüyorum. Ayrıca Bios ve Ryzen Master uygulamasında kapanma sıcaklığı otomatik 95 derece olarak seçili. İşlemcinizde ya montajdan ya üretimden kaynaklanan bir sorun olduğunu düşünmekteyim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…