R5 3600 BIOS üzerinden overclock yapma

TrueGamingg

Megapat
Daha fazla  
AMD R5 3600 işlemci kullanıyorum. Ryzen Master ile overclock yapınca bilgisayarı açıp kapattığımız zaman sıfırlanıyor ayarlar. BIOS üzerinden yapın diyorlar ama internette BIOS üzerinden overclock bulamadım bir türlü. Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Overclocking bölümüne gel ve oradan expet modunu sec. CPU Ratio bölümünden vermek istediğin GHz'i gir. Ornek; 4.2 GHz için 42 yaz. Advanced CPU Configuraction yazan yere tıkla, Precision Boost Overdrive'i disabled yap. CPU core voltageyi Auto'dan override voltage yap. Altta çıkan 'Auto' yazan yere tıkla ve mesela 1.350V yaz. Sonra CPU featurese tıkla, AMD Cool'n'Quiet yazan yeri disabled yap. F10 de kayıt et.

Overclocking bölümüne gel ve oradan expet modunu sec. CPU Ratio bölümünden vermek istediğin GHz'i gir. Ornek; 4.2 GHz için 42 yaz. Advanced CPU Configuraction yazan yere tıkla, Precision Boost Overdrive'i disabled yap. CPU core voltageyi Auto'dan override voltage yap. Altta çıkan 'Auto' yazan yere tıkla ve mesela 1.350V yaz. Sonra CPU featurese tıkla, AMD Cool'n'Quiet yazan yeri disabled yap. F10 de kayıt et.
Çok sağol kardeşim

İş bittikten sonra Prime95 ile Small FFTs testi ya da OCCT ile 15 dk test yapın.
Gözle görülür bi artış oldu fps’de. Battlefield 5’de 20 fps artış oldu. Çok teşekkür ederim kardeşim kaç gündür araştırıyordum BİOS ile overclocku hiçbir yerde yazmıyordu

@TrueGamingg voltaj performansı etkilemez ancak işlemcinin sıcaklığına doğrudan etkisi vardır. Voltajı olabildiğince düşük tutman gerek fakat unutma ki voltajı düşürmek işlemcinin yüksek frekanslarda zorlanması demek. Kısaca düşük voltaj iyidir ama fazla düşürürsen sürekli mavi ekran gibi hatalarla karşılaşırsın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı