Core Performance Boost kaparsan sıcaklıklar baya bir düşer performansa aşırı bir kayıp olarak yansımaz en azından oyun açısından. Kapamak istemezsen de kule tipi soğutucu şart ben de alacağım.
Görmemişim sıvı soğutma detayını. Aynı etkiyi yapıyor olması lazım. BIOS'da 55 derece aşırı yüksek bir sıcaklık değil zaten ben o sıcaklığı daha da düşürmek isterse diye öyle yazmıştım da biraz yanlış anlamışım olayı
Core performance Boost kaparsan sıcaklıklar bayağı bir düşer performansa aşırı bir kayıp olarak yansımaz en azından oyun açısından. Kapamak istemezsen de kule tipi soğutucu şart ben de alacağım.
Oyunlarda 62 dereceyi geçmiyorsa kapatmana gerek yok. CPB kapatılmadığında stok fan ile 85 derecelere kadar çıkartıyor işlemciyi.. Bu arada benimki de BIOS ekranında 50 derece civarlarında ama sende sıvı soğutma var belki de BIOS ekranında yanlış ölçülüyordur..
Hocam pek overclocktan anlamıyorum YTBdan izleyip yapmaya çalışabilirim ama en ufak yanlış bir şey yapsam garanti kapsamında değil yani çöp olur diye korkuyorum.
Gerek yok hocam kapatmana sıvı sogutucun var. Hiç sorun olmaz. O kapatma islemini islemcini kendi kutusundan cıkan stok fanı zayıf olduğu icin yapiyorlar.
Size gerekmez.