R5 3600 BIOS'ta voltaja net değer verilmiyor

JaggerVex

Hectopat
Arkadaşlar R5 3600 işlemcime Ryzen Master üzerinden 4.2MHz 1.1v değer verip çalıştırıyorum. Fakat her girip çıkmamda sıfırlanıyor. BIOS üzerinden sabitlemek istedim ama fotoğraftaki CPU voltage kısmını 1.1'e hiç sabitleyemedim. Hep küsuratlı oluyor 1.115 falan gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış anlamadıysam 4.2 GHz 1.1v ayarlamak istiyorsunuz. BIOS üzerinden bazı değerler sabitlenmiyor mesela 1.20V yazarsın 1.25V'a sabitler normal bir şey sıkıntı yaratacağınıda düşünmüyorum. BIOS üzerinden 1.15V ayarlarıp Prime 95 ve Cinebench testi yapar mısınız daha sonra sıcaklık değerlerinizi bizimle paylaşın. Bu konularda çok iyi değilim üstadı etiketleyim müsaitse yardımcı olsun. @Shimada Sensei @Lemi Galip 🙂

Fotoğraf eklenmemiş buraya ekliyorum.
Anakart asus prime b450m-k . Prime95 testi hiç yapmadım eve geçince denerim. Aida64 testini 10dk yaptım 65 dereceleri geçmedi. Cinebenchte de sanırım 3780 gibi bi skor gelmişti

Dosya Ekleri

• IMG_20200726_171828.jpg
    IMG_20200726_171828.jpg
    889,4 KB · Görüntüleme: 47
@Shimada Sensei ASUS'u benden çok daha iyi biliyor. Test için Prime95 Small FFTs öneriyorum.
Tamam hocam o teste sokacağım. Testi kaç dakika sürdüreyim ve sorun olduğu zaman reset mi atar bilgisayar ?
Aida64 ve Cinebench skorları aşağıda 70 dereceyi geçmedi. Ama Pc Prime95 testinde 20 saniye sonra reset atıyor. Pubg oynuyorum reset vs bir sorun olmuyor. Ne yapmalıyım voltajı mı arttırayım böyle devam mı edeyim.

Dosya Ekleri

• Aida64.jpg
    Aida64.jpg
    97,9 KB · Görüntüleme: 51
  • Cinebench.jpg
    Cinebench.jpg
    53 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı