R5 3600 CoD Warzone yüksek işlemci kullanımı

İşletim sistemi
Windows 10
Makaleler
2
Daha fazla  
Profil Kapağı
1524409729
Warzone ilk çıktığından beri oynuyorum lakin ilk defa böyle bir sıkıntı yaşıyorum. Ryzen 5 3600 işlemci ve RX 5700 XT sistem ile oynuyorum oyunu. İnternetten sistem test videolarını izlediğim de kulladığım işlemcinin CPU kullanımı %50'lerde gezerken ben oyuna girdiğimde işlemci kullanımı %90 ve %100 arası gidip geliyor. Önceden böyle bir sorunum yoktu. Sisteme format attım hala aynı şekilde sorunum devam ediyor. Karakteri oyun içi haraket ettirmiyorken bile işlemci kullanımı %100 oluyor ve drop yiyor.

Warzone ilk çıktığından beri oynuyorum lakin ilk defa böyle bir sıkıntı yaşıyorum. Ryzen 5 3600 işlemci ve RX 5700 XT sistem ile oynuyorum oyunu. İnternetten sistem test videolarını izlediğim de kulladığım işlemcinin CPU kullanımı %50'lerde gezerken ben oyuna girdiğimde işlemci kullanımı %90 ve %100 arası gidip geliyor. Önceden böyle bir sorunum yoktu. Sisteme format attım hala aynı şekilde sorunum devam ediyor. Karakteri oyun içi haraket ettirmiyorken bile işlemci kullanımı %100 oluyor ve drop yiyor.
Core Performans Boot ayarı açık mı BIOS da ? + Hangi işletim sistemi ve sürümü kullanıyorsun

Warzone işlemciyi güzel sömürüyor. Ama 3600'e bu kadar eziyet çektirmesi doğal değil. Arka planda çalışan uygulamalara bir göz atın görev yöneticisinden oyun esnasında.

Şu an resmi anlık çektim sistem anlamadığım şekilde Boot ederken mavi ekran verdi ve sistemi açamadım. Yaklaşık 10 defa denedim sistem kendini açmadı. Bunu format sonrası yaptığım performans iyileştirme ayarlarına bağlı olarak yaptığını düşünüyorum.
Warzone işlemciyi güzel sömürüyor. Ama 3600'e bu kadar eziyet çektirmesi doğal değil. Arka planda çalışan uygulamalara bir göz atın görev yöneticisinden oyun esnasında.

Maalesef her şey kapalı iken bile sorun devam ediyordu.
Core performans Boot ayarı açık mı BIOS'da? + Hangi işletim sistemi ve sürümü kullanıyorsun.

Kapalıydı test ederken.
Sorunun çözümünü buldum arkadaşlar. Boşu boşuna iki defa format atıp 200 GB dosya yazdırdık SSD'ye.
BIOS'dan cbp, pbo ve SMT yi kapatınca işlemci kullanımı doksanlara fırlıyor.

Dosya Ekleri

• Abhi_onFire_16052020_020616.jpg
    Abhi_onFire_16052020_020616.jpg
    929,8 KB · Görüntüleme: 107
Şu an resmi anlık çektim sistem anlamadığım şekilde Boot ederken mavi ekran verdi ve sistemi açamadım. Yaklaşık 10 defa denedim sistem kendini açmadı. Bunu format sonrası yaptığım performans iyileştirme ayarlarına bağlı olarak yaptığını düşünüyorum.

Maalesef her şey kapalı iken bile sorun devam ediyordu.

Kapalıydı test ederken.
Sorunun çözümünü buldum arkadaşlar. Boşu boşuna iki defa format atıp 200 GB dosya yazdırdık SSD'ye.
BIOS'dan cbp, pbo ve SMT yi kapatınca işlemci kullanımı doksanlara fırlıyor.
[/QUOTE

Merhaba aynı sorun bende de var , bu SMT nedir bilmiyorum kapatmadim diye biliyorum ama bır iletişim kurma şansımız var mı yardımci olursanız çok memnun olurum ]

İlacı aşağıya bırakıyorum.
C:\Users\Kullanıcı Adı\Documents\Call of Duty Modern Warfare\players klasörünün içindeki "adv_options. İni" dosyasını Not defterinde açıyorsun ve "RendererWorkerCount" değerini 6 yapıyorsun, bu işe yaramazsa geçmiş olsun düzelmez, oyun Intel optimize olduğu için böyle bir değerle oynaman gerekiyor, diğer oyunlar sıkıntısız çalışırken bu oyun böyle çöp gibi çalışıyor, sebebi ise Activison.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Açıklama olarak, oyun Intel optimize olduğu için Multi Threading oyunda açık değil gibi bir şey sadece 6 Thread çalışırken diğer 6 Thread kapalı duruma geçiyor, böylelikle sadece çalışan 6 Thread'e inanılmaz bir yük biniyor, sebebi ise "RendererWorkerCount" bunu işlemcideki Thread sayısına ayarlarsan Multi Threading olmaz 1:1 oranla çekirdekleri kullanır bu yüzden sadece 6 Thread çalışır, eğer bunu işlemcinin sahip olduğu Thread'in yarısı yaparsan 1:2 oranla çekirdek çalışır, yani tüm Thread'leri çalıştırır.
Püf nokta işlemcinin Thread'inin yarısını oraya yazmanızdır, 4 = 2, 6 = 3, 8 =4, 10 = 5, 12 = 6, 16 = 8.

.
İlacı aşağıya bırakıyorum.
C:\Users\Kullanıcı Adı\Documents\Call of Duty Modern Warfare\players klasörünün içindeki "adv_options. İni" dosyasını Not defterinde açıyorsun ve "RendererWorkerCount" değerini 6 yapıyorsun, bu işe yaramazsa geçmiş olsun düzelmez, oyun Intel optimize olduğu için böyle bir değerle oynaman gerekiyor, diğer oyunlar sıkıntısız çalışırken bu oyun böyle çöp gibi çalışıyor, sebebi ise Activison.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Açıklama olarak, oyun Intel optimize olduğu için Multi Threading oyunda açık değil gibi bir şey sadece 6 Thread çalışırken diğer 6 Thread kapalı duruma geçiyor, böylelikle sadece çalışan 6 Thread'e inanılmaz bir yük biniyor, sebebi ise "RendererWorkerCount" bunu işlemcideki Thread sayısına ayarlarsan Multi Threading olmaz 1:1 oranla çekirdekleri kullanır bu yüzden sadece 6 Thread çalışır, eğer bunu işlemcinin sahip olduğu Thread'in yarısı yaparsan 1:2 oranla çekirdek çalışır, yani tüm Thread'leri çalıştırır.
Püf nokta işlemcinin Thread'inin yarısını oraya yazmanızdır, 4 = 2, 6 = 3, 8 =4, 10 = 5, 12 = 6, 16 = 8.

Bu videoyu izleyip aynısını yaptım , sorun sadece warzone değil. Tüm oyunlarda en basit rocket lig oyununda bile yüzde 70lere tırmanan bir CPU kullanımı var. Tek bir şeyi merak ediyorum , Core boost ve PBO açıkken elle manuel 4.2 MHz girsem ve 1.2 voltaj versem sabit çalışır mı ? Yani arkadaşın dediği gibi core boost ve PBO açıkken kafasına göre voltaj vermeyecek ve kafasına göre saat hızı değiştirmeyecek şekilde ayarlayabilir miyim ? Çok canımı sıkıyor bu durum artık. İşlemci yüksek kullanımlara çıkmasina rağmen yüzde 90nin altına kullanıyor çoğu zaman kartı.. Anlam veremiyorum bu kadar fazla CPU kullanmasına

Bu videoyu izleyip aynısını yaptım, sorun sadece Warzone değil. Tüm oyunlarda en basit Rocket League oyununda bile yüzde 70'lere tırmanan bir CPU kullanımı var. Tek bir şeyi merak ediyorum, Core Boost ve PBO açıkken elle manuel 4.2 MHz girsem ve 1.2 voltaj versem sabit çalışır mı? Yani arkadaşın dediği gibi Core Boost ve PBO açıkken kafasına göre voltaj vermeyecek ve kafasına göre saat hızı değiştirmeyecek şekilde ayarlayabilir miyim? Çok canımı sıkıyor bu durum artık. İşlemci yüksek kullanımlara çıkmasina rağmen yüzde 90'nin altına kullanıyor çoğu zaman kartı. Anlam veremiyorum bu kadar fazla CPU kullanmasına

Kafasına göre hiçbir CPU hız değiştirmez, eğer bir şey ile oynandıysa bu yaşanır çünkü yanlış hesaplama yapılmıştır demek oluyor, doğru voltaj doğru ayarlarda olmaz ama doğru voltaj yanlış hızda yanluş hesaplamayla CPU hızı düşüp alçalıyor bu yüzden stabil kalmıyor, en mantıklısı işlemcinin frekans ve voltajıyla oynamamaktır, Turbo açık olması yeterli.
Bu rehber ile Windows CPU, GPU ve RAM kullanımını optimize edebilirsin.

İlginiz için teşekkür ederim.

Benim şu anki sistemimde kararsız çalışan hiçbir durum yok aslında. Sıcaklıklar ideal, frekans 4200 MHz 1.125 v ile stabil çalışıyor ama Core Boost PBO kapalı. Bu ikisi açıkken sorunun çözüldüğünü söylemiş konu sahibi arkadaş. Boost ile verdiği voltajlar yüksek olduğunu fark ettim için elle O.c yapmıştım aslında. Şimdi Boost açıkken voltaj ayarı yapabilir miyim yoksa kendisi mi ayarlayacak? Stock soğutucu kullandığım için soğutmada zorluk yaşatmasın, evde olmadığım için deneyemiyorum fazla meraklı biriyim eve kadar catlarım, o yüzden size soruyorum :)

İlginiz için teşekkür ederim.

Benim şu anki sistemimde kararsız çalışan hiçbir durum yok aslında. Sıcaklıklar ideal, frekans 4200 MHz 1.125 v ile stabil çalışıyor ama Core Boost PBO kapalı. Bu ikisi açıkken sorunun çözüldüğünü söylemiş konu sahibi arkadaş. Boost ile verdiği voltajlar yüksek olduğunu fark ettim için elle O.c yapmıştım aslında. Şimdi Boost açıkken voltaj ayarı yapabilir miyim yoksa kendisi mi ayarlayacak? Stock soğutucu kullandığım için soğutmada zorluk yaşatmasın, evde olmadığım için deneyemiyorum fazla meraklı biriyim eve kadar catlarım, o yüzden size soruyorum :)

A320M kullandığım için onu bilmiyorum fakat anakartta OC bölümünde OC Genie yani Boost açıkken voltaj bölümü açıktı ancak anakartta OC kilidi olduğu için hiç elleyemiyordum, yani şık açıktı ancak değeri değiştirdiğimde geri sıfırlanıyordu, sizin denemenizde bir fayda var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı