April
Kilopat
Son yılların en çok konuşulan konusuna Ryzen 5 3600 almam ile ben de dahil oldum. Daha önce hiç konu hakkında tecrübeli olmadığımdan toplamayı bitirdiğim yeni bilgisayarımda işlemci sıcaklığını CoD Warzone'da 79-85 civarında görünce çok şaşırdım. Stok soğutucuyu kullandığımdan biraz fazla ısı bekliyordum ama bu kadar fazla beklemiyordum. Araştırmaya başladığımda undervolt olayını öğrendim, insanlar işlemcilernin voltajını düşürüp Core Speed'ini sabitleyip daha serin şekilde kullanıyorlardı bilgisayarlarını. Ben de soğutucu alana kadar bu undervolt olayını kullanmak istedim ve 1.15v ve 4.20 GHz'ye sabitledim ve stres testlerinden çok rahat 15 derece 10 derece düşük sıcaklık ile geçtiğini gördüm fakat 1.15'in aynı işlemciyi kullanan diğer insanlardan cok düşük olduğunu fark ettim. Tecrübesiz olduğumdan emin olmak için 1.20'ye ve 4.20'ye sabitledim ve Core Performance Boost'u kapattım. İnsanlar BIOS'da birkaç özelliği daha kapatmamı önerdi ama hata yapmamak için ellemedim. Sağlam bir işlemci soğutucu alana dek böyle kullanmak bir sıkıntıya sebep olur mu? Ve F/P bir işlemci soğutucu önerebilir misiniz? Teşekkür ederim