R5 3600 CoD: Warzone'da yüksek sıcaklık

• Konuyu başlatan April
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 1.246

April

Kilopat
Son yılların en çok konuşulan konusuna Ryzen 5 3600 almam ile ben de dahil oldum. Daha önce hiç konu hakkında tecrübeli olmadığımdan toplamayı bitirdiğim yeni bilgisayarımda işlemci sıcaklığını CoD Warzone'da 79-85 civarında görünce çok şaşırdım. Stok soğutucuyu kullandığımdan biraz fazla ısı bekliyordum ama bu kadar fazla beklemiyordum. Araştırmaya başladığımda undervolt olayını öğrendim, insanlar işlemcilernin voltajını düşürüp Core Speed'ini sabitleyip daha serin şekilde kullanıyorlardı bilgisayarlarını. Ben de soğutucu alana kadar bu undervolt olayını kullanmak istedim ve 1.15v ve 4.20 GHz'ye sabitledim ve stres testlerinden çok rahat 15 derece 10 derece düşük sıcaklık ile geçtiğini gördüm fakat 1.15'in aynı işlemciyi kullanan diğer insanlardan cok düşük olduğunu fark ettim. Tecrübesiz olduğumdan emin olmak için 1.20'ye ve 4.20'ye sabitledim ve Core Performance Boost'u kapattım. İnsanlar BIOS'da birkaç özelliği daha kapatmamı önerdi ama hata yapmamak için ellemedim. Sağlam bir işlemci soğutucu alana dek böyle kullanmak bir sıkıntıya sebep olur mu? Ve F/P bir işlemci soğutucu önerebilir misiniz? Teşekkür ederim

Cevap veren herkese çok teşekkür ederim. O zaman işlemcimi 1.20 V 4.20 Ghz de kullanmaya devam edeyim soğutucu alana kadar.
3.6 GHz için daha düşük voltaj istemesi lazım, 0.9 volt bence kabul etmeli. @AJFA

Dostum düşük voltajda ne kadar yüksek frekansa sahip olur isen o kadar iyi, korkmana gerek yok. Misal 1 volt versen büyük ihtimalle açmaz ama bu işlem sonucu zarar görmez. Undervolt performanstan biraz ödün verip daha düşük voltaj ile daha az ısınması için uygulanır, CPU LLC'yi low yap, 4.2 GHz için voltajı 1.1 volt kararlı çalışır ise kalsın. Cinebench R23 ile advanced ayarı açıp tek render yap, bir sorun olursa AIDA64 ile ilk üç tik seçili şekilde sistem kararlılık testi uygula. Sorun olur ise 1.115 volt ile denersin, hala sorun olur ise 1.150 volt verirsin.
CPU LLC biosda ilgili kısımda hiçbir yerde göremedim MSİ in biosunda , bu işlemi yaparsam etkileri ne olur ?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı