R5 3600 Darboğaz Yapıyor

Buraktas95

Hectopat
Katılım
14 Aralık 2020
Mesajlar
1.417
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ryzen 5 3600 işlemci kullanıyorum. Çarpan kilidi kapalı. Boost hızı 4.2. Undervolt yaparak 4.2 sabitledim. sıcaklığı Prime95 testlerinde bile 65 dereceyi geçmedi. Yarım saatlik testte hata almadım. Darboğaz yaşıyorum. Boost hızında kullanmak bunu sebep oluyor olabilir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam R5 3600 3070'i tam besleyemez ki. Gayet normal darboğaz olması. Bir çözümü olduğunu da düşünmüyorum. Yine de bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir belki.
 
Sen istersen o işlemciyi 5GHz yap yine de darboğaz olur ekran kartını first class almışsın işlemcin ekonomi 2K da bile darboğaz olabilir birçok oyunda 4K da işini görür o işlemci 1080p de 3070 kullanacaksan 5800X 10700k falan olur anca.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı