R5 3600 GTX 1050 Ti sistemde darboğazı çözmek için ekran kartına overclock yapmak mantıklı mı?

Anlık takılmalar farklı bir şeyden kaynaklı olabilir. Hangi diske kurulu bu iki oyun.
Anlık değil sorun oyun içinde uzun süre devam ediyor.
Benchmark testinde ekran kartının %5 olması sorun değil derken ?
Evet CS, VALO gibi oyunlarda sorun yaşamıyorken Forza ve R6S de 5-20 fps leri görüyorum.

MSI Afterburner ile de test eder misiniz? Peki bu durum oyunda FPS kaybına neden oluyor mu? Olmuyorsa yazılımsal olabilir.

Anlık değil sorun oyun içinde uzun süre devam ediyor.

Benchmark testinde ekran kartının %5 olması sorun değil derken ?
İşlemci kullanımı? Ayrıca madem bilmiyoruz, sorunu sen çöz. Sorun yok. İsterseniz Afterburner ile test edin. Driverler güncel mi?

Bu sorunlar daha çok büyük haritalara sahip oyunlarda yetersiz RAM - VRAM kapasitesi ya da disk kaynaklı olur. Muhtemelen RAM ya da VRAM yetersiz kalıyor ki ben kendim Forza'da bu durumu yaşadım (Her sistemde olmuyor). 4 GB'ın üzerinde VRAM tüketebilen bir oyun.

Son düzenleme:
Ayrıca FPS düşüşü olan oyunda grafikler ne durumda?
Hocam 1920 1080 de yapsam 1440 a bilmem ne de yapsam fps önce 5-10 saniyeliğine uçuyor olması gerektiği yerde oluyor, sonra tekrar ekran kartı kullanımının yüzdesi düşüyor ve fps 20-30 arasında gezmeye başlıyor.
Mantıklı hocam.

Burda eskiden işlemci sayısı 1di 12 ye çıkarmam söylendi kaçta olması faydalı olur ?

Ne kadar yüksek, o kadar iyi. İşlemcinin kullanmasını istediğin çekirdek sayısıdır. Çok performans artar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…