R5 3600 için işlemci soğutucu alınmalı mı?

Coda

Hectopat
Ryzen 5 3600 işlemci alacağım ama soğutucu konusunda kararsız kaldım. Çok ağır oyunlar oynamayacağım şimdilik. CS:GO, Rust, Rainbow ve Warzone oynayacağım. Stok soğutucu ile çok aşırı bir ısınma olur mu? Veya işlemcinin biraz daha indirime girmesini bekleyip ayrı bir soğutucu almak mı daha mantıklı olur?

CPB kapalı kullanacaksanız ve OC yapmayacaksanız yeterli gelecektir. Hangi ekran kartını kullanıyorsunuz?

Undervolt şart gibi. Stok soğutucu defaultta çok verimli olmayabilir. Throttle yaşayabilirsin.

Ortam sıcaklığına, kasana ve işlemcinin silikonuna göre değişir. Mesela benim 3600 işlemcim 2020 silikon ve Mag 100R gibi hava akışı iyi olan bir kasayla PUBG'de en fazla 60 derece oluyor Antalya'da olmama rağmen. Yani çok sıcak bir yerde değilseniz veya işlemciniz eski 3600'lerden olmayacaksa stok soğutucu yeterli.

2020'de üretilenlerde birşey varmış galiba tam ne bilmiyorum parçaların kalitesi mi arttırılıyor? Birde undervolt nedir ve nasıl yaparım?
CPB kapalı kullanacaksanız ve OC yapmayacaksanız yeterli gelecektir. Hangi ekran kartını kullanıyorsunuz?
5500XT 4GB

Bir de undervolt nedir ve nasıl yaparım?

Forumda bununla ilgili bir konu var hocam "undervolt nasıl yapılır" diye aratırsanız ulaşabilirsiniz.

CPB kapanırsa performans düşüşü olur. Eğer kapatılacaksa uygun voltaj verilip tüm çekirdekleri 4.2 çekmen gerekir.

CPB kapanırsa performans düşüşü olur. Eğer kapatılacaksa uygun voltaj verilip tüm çekirdekleri 4.2 çekmen gerekir.
Nasıl yapacağımı bilmiyorum, OC yapmayacağıma göre fan almama gerek yok o zaman.

Bence gerek sıcaklık acısından hiç olmazsa orta halli bir kule tip soğutucu almalısınız. Anakartınız nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…