R5 3600 için PSU Tavsiyesi

Umut.

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sistemi henüz kurmadım. Elimde olan parçalar şunlar:

Anakart

İşlemci

RAM

SSD

Kasa

Erkan kartını henüz almadım RX 5700 almayı düşünüyorum. Benim için asıl problem güç kaynağında başlıyor ve kafam çok karıştı.

Anakartın işlemci için güç yuvası 8+4 pin baktığım güç kaynakları ise 2X 4+4 pin. Sorum şu, pinleri 4+4+4 şeklinde takıp 8+4 olarak kullanabilir miyim? Eğer kullanılmıyorsa 8+4 pin uyumlu bir güç kaynağı önerir misiniz?
Sistemi yeni topluyorum eksik veya hata varsa lütfen uyarın.

Son düzenleyen: Moderatör:
FSP markasının psularını öneririm, kendimde kullanıyorum hiç bir problemini görmedim. 2x 4+4 pin cpu kablolaları zaten 4er 4er ayrılmış olarak sunulur. İki tane 4lü kabloyu 8 yapıp taktıktan sonra geriyen kadar iki 4lü kablodan birini yine cpu güç girişine takacaksın.

8 yap kullan demişsiniz ek olarak bir kablo mu almam gerekiyor? Yoksa direk 8 pin girişine yan yana 4+4 olarak mı takmakıyım ve bu sisteme 750w yeter mi?

Seasonic focus plus 650W +80 Gold al ve arkana bakma.

Seasonic focus plus 650W +80 Gold al ve arkana bakma.

Tavsiye ettiğiniz güç kaynağına baktım ama CPU pin girişleri 1x 4+4 görünüyor bana 8+4 pin uyumlu bir güç kaynağı lazım.
Çıkışları tek 8 yanına +4 pin olarak sunulan bi güç kaynağı var mı yoksa 8+4 veya 8+8 anakartlara 2x 4+4 mü kullanılıyor?

750 W modeline bakabilirsin. OC yapmıyorsan 8 pin yeterli olacaktır ama madem anakartında 8+4 pin girişi var, tamamını kullan.
Bende 850W modeli var şu kadarını söylebilirim. %100 Yükte bile PSU 0 ses çıkarıyor. Gönül rahatlığı ile alabilirsin 750 W modelini.

Son düzenleme:
750 W modeline bakabilirsin. OC yapmıyorsan 8 pin yeterli olacaktır ama madem anakartında 8+4 pin girişi var, tamamını kullan.

Evet 750W olan modeli 2x 4+4 pin yani bu güç kaynağını 8+4 pin için uyumlu olarak kullanabilirim değil mi?
Bağlantısını da 4+4+4 yani 1 adet 4 pin boşta kalacak şekilde ekstra bir kablo kullanmadan yapabilir miyim?

Şuan ben kullanıyorum.Benim anakartımda 8+4 pin girişli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…