R5 3600 için PSU Tavsiyesi

Umut.

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sistemi henüz kurmadım. Elimde olan parçalar şunlar:

Anakart

İşlemci

RAM

SSD

Kasa

Erkan kartını henüz almadım RX 5700 almayı düşünüyorum. Benim için asıl problem güç kaynağında başlıyor ve kafam çok karıştı.

Anakartın işlemci için güç yuvası 8+4 pin baktığım güç kaynakları ise 2X 4+4 pin. Sorum şu, pinleri 4+4+4 şeklinde takıp 8+4 olarak kullanabilir miyim? Eğer kullanılmıyorsa 8+4 pin uyumlu bir güç kaynağı önerir misiniz?
Sistemi yeni topluyorum eksik veya hata varsa lütfen uyarın.

Son düzenleyen: Moderatör:
FSP markasının psularını öneririm, kendimde kullanıyorum hiç bir problemini görmedim. 2x 4+4 pin cpu kablolaları zaten 4er 4er ayrılmış olarak sunulur. İki tane 4lü kabloyu 8 yapıp taktıktan sonra geriyen kadar iki 4lü kablodan birini yine cpu güç girişine takacaksın.

FSP markasının psularını öneririm, kendimde kullanıyorum hiç bir problemini görmedim. 2x 4+4 pin cpu kablolaları zaten 4er 4er ayrılmış olarak sunulur. İki tane 4lü kabloyu 8 yapıp taktıktan sonra geriyen kadar iki 4lü kablodan birini yine cpu güç girişine takacaksın.

8 yap kullan demişsiniz ek olarak bir kablo mu almam gerekiyor? Yoksa direk 8 pin girişine yan yana 4+4 olarak mı takmakıyım ve bu sisteme 750w yeter mi?

Seasonic focus plus 650W +80 Gold al ve arkana bakma.

Tavsiye ettiğiniz güç kaynağına baktım ama CPU pin girişleri 1x 4+4 görünüyor bana 8+4 pin uyumlu bir güç kaynağı lazım.
Çıkışları tek 8 yanına +4 pin olarak sunulan bi güç kaynağı var mı yoksa 8+4 veya 8+8 anakartlara 2x 4+4 mü kullanılıyor?

Tavsiye ettiğiniz güç kaynağına baktım ama CPU pin girişleri 1x 4+4 görünüyor bana 8+4 pin uyumlu bir güç kaynağı lazım.
Çıkışları tek 8 yanına +4 pin olarak sunulan bi güç kaynağı var mı yoksa 8+4 veya 8+8 anakartlara 2x 4+4 mü kullanılıyor?
750 W modeline bakabilirsin. OC yapmıyorsan 8 pin yeterli olacaktır ama madem anakartında 8+4 pin girişi var, tamamını kullan.
Bende 850W modeli var şu kadarını söylebilirim. %100 Yükte bile PSU 0 ses çıkarıyor. Gönül rahatlığı ile alabilirsin 750 W modelini.

Son düzenleme:
750 W modeline bakabilirsin. OC yapmıyorsan 8 pin yeterli olacaktır ama madem anakartında 8+4 pin girişi var, tamamını kullan.

Evet 750W olan modeli 2x 4+4 pin yani bu güç kaynağını 8+4 pin için uyumlu olarak kullanabilirim değil mi?
Bağlantısını da 4+4+4 yani 1 adet 4 pin boşta kalacak şekilde ekstra bir kablo kullanmadan yapabilir miyim?

Evet 750W olan modeli 2x 4+4 pin yani bu güç kaynağını 8+4 pin için uyumlu olarak kullanabilirim değil mi?
Bağlantısını da 4+4+4 yani 1 adet 4 pin boşta kalacak şekilde ekstra bir kablo kullanmadan yapabilir miyim?
Şuan ben kullanıyorum.Benim anakartımda 8+4 pin girişli.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı