R5 3600 için yükseltme önerisi

R5 5600 ile radikal bir fark gözlemler miyim hocam?

Arada büyük fark olur, alttaki videodan bakabilirsin aradaki performans farkına hem CS2 için hem de diğer oyunlar için. (buradaki aynı FPS'leri alamazsın RTX 4090 kullanıyor videoyu yapan kişi fakat ekran kartı önemli değil CS2 Valorant gibi işlemci tabanlı oyunlarda. Önemli olan aralarındaki fark.)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Oyunun optimizasyonunu bilmiyorsunuz herhalde, o işlemci ile düşük performans alması çok normal.

Yanlış anlamayın ama i5 2500 ve rx460 ile bile oyun oynanmayacak halde değil. Ryzen 3600'ün oynanmayacak kadar düşük performans vermesi normal değil.

Yanlış anlamayın ama i5 2500 ve RX460 ile bile oyun oynanmayacak halde değil. Ryzen 3600'ün oynanmayacak kadar düşük performans vermesi normal değil.

Girin bakalım o dediğiniz sistemle kaç FPS alıyorsunuz :D. Çok yaşlı ve eski bir sistem, CS:GO'da dahi yüksek FPS alamazsınız.

Girin bakalım o dediğiniz sistemle kaç FPS alıyorsunuz :D

Ezbere konuşmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz,

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

bahsettiğim sisteme benzer bir sistem; oynanamayacak halde değil gördüğünüz üzere.

bu da ryzen 3600'lü muadil bir sistem;

gördüğünüz üzere yine oynanamayacak seviyede değil, hala ryzen 3600'ün cs2 için yetersiz olduğunu düşünüyorsanız yapacak bir şey yok.

Ha yine de konu sahibi arkadaş işlemci yükseltmeyi düşünürse AM5'e geçmesi en mantıklısı.

Ezbere konuşmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz,

Bahsettiğim sisteme benzer bir sistem; oynanamayacak halde değil gördüğünüz üzere.

Bu da Ryzen 3600'lü muadil bir sistem;

Gördüğünüz üzere yine oynanamayacak seviyede değil, hala Ryzen 3600'ün CS2 için yetersiz olduğunu düşünüyorsanız yapacak bir şey yok.

Ha yine de konu sahibi arkadaş işlemci yükseltmeyi düşünürse AM5'e geçmesi en mantıklısı.

İlk attığınız sistem iyi değil zaten CS2 gibi rekabetçi bir oyunda böyle düşük FPS almak kabul edilecek bir şey değil. Ayrıca ilk bahsettiğiniz sistemden yaklaşık 15-20FPS fazla alacak bir sistem. Kendi bahsettiğiniz sistem işlemci olarak çok daha gerisinde. Ayrıca buna bu videolarda arkada hiçbirşeyin açık olmaması (misal Anti-Virüs gibi temel bir şeyin dahi) ayrıca ölüm maçı olması bir 20 FPS etkilese. Rankedta alırsınız artık smokelar mollylerin efektleri arasında 40FPS Low'da. Bu oyun zaten optimasyon olarak kötü bir oyun, 150 FPS alsan dahi fareyi çevirdiğinde kasılmalar sertlik yapaylık hissediyorsun. O yüzden dolayı ölüm maçında dahi ortalama 80FPS almak yeterli değil, ranked için 40 FPS civarı hiç değil zaten. Konu sahibininde söylediği gibi smoke molotov gibi efektli şeyler geldiği zaman FPS düşmesi yaşamış, azda değil. 150-180FPS civarı aldığını söyleyen konu sahibinin bilgisayarı molotov görünce 90FPS'e düşüyor! Evet. Bu oyun sadece ölüm kalım maçından ibaret değil, bu tür testlerdede ölüm maçlarının kullanılmasını doğru bulmuyorum. Açıklayıcı olmamışsa takıldığın yeri yazabilirsin tartışabiliriz.

İlk attığınız sistem iyi değil zaten CS2 gibi rekabetçi bir oyunda böyle düşük FPS almak kabul edilecek bir şey değil. Ayrıca ilk bahsettiğiniz sistemden yaklaşık 15-20FPS fazla alacak bir sistem. Kendi bahsettiğiniz sistem işlemci olarak çok daha gerisinde. Ayrıca buna bu videolarda arkada hiçbirşeyin açık olmaması (misal Anti-Virüs gibi temel bir şeyin dahi) ayrıca ölüm maçı olması bir 20 FPS etkilese. Rankedta alırsınız artık smokelar mollylerin efektleri arasında 40FPS Low'da. Bu oyun zaten optimasyon olarak kötü bir oyun, 150 FPS alsan dahi fareyi çevirdiğinde kasılmalar sertlik yapaylık hissediyorsun. O yüzden dolayı ölüm maçında dahi ortalama 80FPS almak yeterli değil, ranked için 40 FPS civarı hiç değil zaten. Konu sahibininde söylediği gibi smoke molotov gibi efektli şeyler geldiği zaman FPS düşmesi yaşamış, azda değil. 150-180FPS civarı aldığını söyleyen konu sahibinin bilgisayarı molotov görünce 90FPS'e düşüyor! Evet. Bu oyun sadece ölüm kalım maçından ibaret değil, bu tür testlerdede ölüm maçlarının kullanılmasını doğru bulmuyorum. Açıklayıcı olmamışsa takıldığın yeri yazabilirsin tartışabiliriz.

Valla i5 10400 RX 7600 ile kendim de oynuyorum bu oyunu, bahsettiğiniz hiç bir sorunu da yaşamıyorum kaldı ki 3600 benim i5 10400'ümden bir tık daha iyi sayılır. Ayarlarınızı gözden geçirin başka diyeceğim bir şey yok. Ne bir kaç ay öncesine kadar i5 2500 ile sorun yaşadım ne de şu an i5 10400 ile sorun yaşıyorum.

Vallahi i5 10400 RX 7600 ile kendim de oynuyorum bu oyunu, bahsettiğiniz hiçbir sorunu da yaşamıyorum kaldı ki 3600 benim i5 10400'ümden bir tık daha iyi sayılır. Ayarlarınızı gözden geçirin başka diyeceğim bir şey yok. Ne birkaç ay öncesine kadar i5 2500 ile sorun yaşadım ne de şu an i5 10400 ile sorun yaşıyorum.

Ayarlarım benim normal zaten, konu sahibininde böyledir muhtemelen. Oyunu herkes Low'da oynuyor neredeyse.
Ayarlarım Low'da 1280x1024 çözünürlükte oynuyorum. Kısacası ayarlar düşebileceği kadar düşük :D.
CS:GO'da ortalama 600-700FPS alıyordum bu arada.
Fakat siz sorun yaşamadım diyorsanız öyledir. İyi sosyaller.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı