R5 3600 ile RTX 4070/4070 Ti kullanılabilir mi?

@İçmimarSelcuk cpu gaming biost acık mı?
Bende de 3600 var ve 4070 düşünüyorum. 1080p monitör. Sonra 2k.ya geçme planım var. Bahsettiğiniz oyunları oynamadım. Ağırlıklı olarak fps shooter oyunlar oynuyorum ama 1650 ile ayni fps değerleri almana oldukça şaşırdım. Cpu kullanımın kaç. Ben oynadığım warzone2 bf2042 gibi oyunlarda 99 gpu kullanımı görüyorum ama cpu kullanımı max %40 ları görüyor. Darboğaz beklentim elbet var ama en az %50.lik bir fps artışı alacağımdan eminim 4070 alırsam. Kaldı ki monitorüm 75hz. Ancak bahsettiğim oyunlarda ara ara fps değeri 50 civarına düşüyor. Grafik ayarlarını yükseltip rahatlıkla 120 fps ve üzerini görür sistem. 75hz de gerek yok ama beklentim o yönde. Senin 1650 ile aynı değerleri almanı anlayamadım. Oynadığın oyunlar CPU.ya mı yükleniyor? Cpu kullanımın nedir? Hz , ram , psu değerlerin nedir?

@İçmimarselcuk CPU Gaming biost acık mı?
Bende de 3600 var ve 4070 düşünüyorum. 1080p monitör. Sonra 2K. Ya geçme planım var. Bahsettiğiniz oyunları oynamadım. Ağırlıklı olarak FPS shooter oyunlar oynuyorum ama 1650 ile ayni FPS değerleri almana oldukça şaşırdım. CPU kullanımın kaç. Ben oynadığım Warzone2 BF2042 gibi oyunlarda 99 GPU kullanımı görüyorum ama CPU kullanımı Max %40ları görüyor. Darboğaz beklentim elbet var ama en az %50.lik bir FPS artışı alacağımdan eminim 4070 alırsam. Kaldı ki monitörüm 75Hz. Ancak bahsettiğim oyunlarda ara ara FPS değeri 50 civarına düşüyor. Grafik ayarlarını yükseltip rahatlıkla 120 FPS ve üzerini görür sistem. 75Hz de gerek yok ama beklentim o yönde. Senin 1650 ile aynı değerleri almanı anlayamadım. Oynadığın oyunlar CPU. Ya mı yükleniyor? CPU kullanımın nedir? Hz, RAM, PSU değerlerin nedir?

Yani genel olarak 3600 4070 de darboğaz yapıyor. 1080p de kurtuluşu yok. Çünkü 4070 3600 göre çok yeni ve güçlü bir kart. Ama ACnin eski oyunlarında bu dediğim düşük FPS olayı. Sen şu an 4070 alıp taksan her şey ultrada çok rahat oynayabiliyorsun, ancak CPU kullanımı yüksek oluyor biraz, bazen geçebiliyor. PSU 600 watt bronz var. Değişim henüz yapmadım. RAM 16 GB 3000 MHz. İşlemcide kullanımı otomatik bıraktım ben. 4.1 4.2 MHz takılıyor.

Burada sayfalarca darboğaz yapar dedikleri şey beklentiyi karşılamayacak kadar FPS verememesi. Oynatamayacak kadar FPS verememesi değil.

Oynatır mı evet. Darboğaz yapar mı soru işareti. Beklentinize bağlı.

Ben sorunsuz kullanıyorum üstelik ne bir G-Sync ne başka bir şey var. RDR2 de Ultra 60 FPS oynuyorum. Monitörüm ve ayarlarım 1080p. Ne bir drop ne tearing ne de ısınma var. Ha derseniz ki ben takıntılıyım 120 FPS alacağım bunun adı darboğazdır. Yani bu ekran kartı 300 FPS verir ama ben 60-100 razıyım derseniz yeter düzeyde FPS vererek sorunsuz oyun oynatıyor öyle 40-45'e düşmüyor. 2K ve 4K zorlamak isterseniz FPS 60'ın altına düşmeye başlıyor. Yani sadece ekran kartını yükselterek Valorant'ta 300 FPS alamazsınız.

İleride sistemimi yükselteceğim ama ekran kartını zam gelmeden almak istiyorum diyorsanız olabilir. Ben de tam olatak bunu yaptım. Pişman değilim. Coil whine sorunu olabilir çünkü anakartınız muhtemelen eskidir.

Bu işlemci optimumda 1080p işlemcisi. 3600X ise bazı durumlarda 2K zorluyor. Bakın optimumda yazdım siz uygun şartlarda 2K- 4K ayarlarda kullanabilirsin konumuz bu değil.

Darboğaz yapr mı: Drop, tearing oluşturacak kadar yapmaz. Beklentiye girilen FPS'i veremeyecek kadar yapar.

Kimseden etkilenmeden hangi amaçla alacaksanız o amaçla kullanın. Herkesin beklentisi farklıdır.

Ryzen 5 3600
ASUS ROG 4070 Ti
Samsung EVO 980 Pro
ASUS B450M-A
MSI 30$'lık sıvı soğutma

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı