R5 3600 işlemci boşta 95 derece

  • Konuyu başlatan TheC
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 658
Başlığı ve konuyu okudunuz mu?
Alıntıladığın mesajım direkt olarak konudaki durum ile alakalı değil. Stok fanın yeterliliği hakkında genel bir yorum. Tamam belki 95 derece çok normal olmayabilir ancak stok fan ile oldukça yüksek değerlere ulaşabiliyor işlemci.
 
Fan işlemciye temas ediyor mu?
Stok fan çok yeterli değil. Ayrıca arka planda bir işlem mi yapıyorsunuz?
Öncelikle merhabalar, direkt konuya giriyorum, R5 3600 stok fanı soğutma için zaten yetersizdir ama bu fikrimce yine de 95 dereceye kadar da çıkmasını sağlamaz, arkadaşımızın dediği gibi fanın işlemciye temas edip etmediğini kontrol et ve eğer mümkünse lütfen termal macununu yenile, haricinde bir fikrim yok, iyi akşamlar dilerim.
Başlığı ve konuyu okudunuz mu?
Fan ile işlemci arasında boşluk var komple fanı sök yeniden tak böyle bir derece normal sayılamaz bilgisayarı bu derecede çalıştırma.
Arkadaşlar kasaya hiç dokunmadan pc yi kapadım ve biraz bekledim sonra ryzen master uygulamasından ben 4400 mhz çalıştırıyordum apply yaptığım zaman,onu 3600mhz 1.05 voltaj yaptım şuanlık bir sorun yok gibi ama olduğum konumda uzun süreli bir çalışma var dakikada bir elektrik gidiyor bilgisayar açmaya korkuyorum pc açıkken elektrik gidersen çok zarar veririmi.
 
Arkadaşlar kasaya hiç dokunmadan PC'yi kapadım ve biraz bekledim sonra Ryzen Master uygulamasından ben 4400 MHz çalıştırıyordum apply yaptığım zaman, onu 3600MHz 1.05 voltaj yaptım şu anlık bir sorun yok gibi ama olduğum konumda uzun süreli bir çalışma var dakikada bir elektrik gidiyor bilgisayar açmaya korkuyorum PC açıkken elektrik gidersen

Eğer PSU'nun sertifikası varsa pek bir zarar vermez, bildiğim kadarıyla depolama birimlerine kalıcı hasarlar bırakabiliyor, zaten işlemcine gereksiz bir overclock yapmışsın 4.4GHz'ye çekerek, o işlemci zaten güncel birçok şeyi kaldırır, çalışmalar bitene kadar bilgisayarını kısa süreli kullanmanı öneririm, sorun devam ederse fana bakmayı ve termal macununu yenilemeyi unutma, iyi akşamlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı